Maia Sandu: ”Ion Sturza ar fi un candidat bun la preşedinţie”

Fostul ministru al Educaţiei a anunţat că a discutat până acum cu liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, iar în viitorul apropiat urmează consultări cu alţi lideri de dreapta, astfel încât forţele anti-oligarhice să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale.
Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

„Cine v-a spus că opoziţia de dreapta nu va avea un candidat comun. Am discutat cu domnul Năstase şi am convenit că este nevoie de un candidat integru. Avem nevoie de un om care să distrugă sistemul oligarhic, dar să şi poată construi, trebuie să poată consolida instituţiile statului”, a spus Maia Sandu, în cadrul emisiunii Puterea a Patra, potrivit Unimedia.

Liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate a mai declarat că fostul prim-ministru Ion Sturza ar fi un candidat bun. Totodată, ea a anunţat că PAS a reuşit să strângă numărul de semnături necesare pentru înregistrarea formaţiunii politice.

„Pentru înregistrarea unei formaţiuni politice la Ministerul Justiţiei sunt necesare 4 mii de semnături. Noi avem peste 6 mii. Deocamdată, ne abţinem să depunem cererea de înregistrare, deoarece oamenii continuă să adere la partidul nostru. Cred că până în luna mai PAS va fi un partid cu acte în regulă. Acum suntem la etapa de formare a organizaţiilor teritoriale”, a precizat Sandu.

Pe de altă parte, fostul ministru al Educaţiei a afirmat că decizia Curţii Constituţionale privind alegerea preşedintelui prin vot direct este una strict politică, deoarece altfel nu se poate explica întârzierea demarării procedurii de alegere a şefului statului care trebuia să fie iniţiată cu cel puţin o lună înainte de expirarea mandatului actualului şef al statului.

„Cum pot explica cei care au luat decizia că procedura de alegere a preşedintelui nu a fost demarată în luna februarie aşa cum prevede legea, presupun că cineva din conducere cunoştea ce decizie urmează a fi luată. Opoziţia vrea alegerea preşedintelui direct de către popor, dar vrea să se ajungă la această decizie pe cale legală. Scopul nu scuză mijloacele”, a concluzionat Sandu.

Citiţi şi interviul acordat Epoch Times: Maia Sandu: ”Fără alegeri anticipate există un risc major ca democraţia să fie compromisă total în R. Moldova” (interviu)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe