Mai rău ca pe vremea PRM-ului: Deputat AUR, înjurături şi atacuri suburbane. Era să-l ia la bătaie pe un deputat USR

Dan Tănasă
Dan Tănasă

Holurile Parlamentului s-au transformat, miercuri, într-un veritabil maidan, principalul protagonist fiind deputatul AUR Dan Tănasă, care nu s-a ferit să îi înjure pe deputaţii USR. Mai mult, a fost la un pas de bătaie cu unul dintre ei. Scandalul a pornit după ce Tănasă a încercat să bruieze conferinţa de presă susţinută de ministrul Justiţiei, Stelian Ion, şi vicepremierul Dan Barna pe tema desfiinţării SIIJ, vociferând pe toată durata declaraţiilor făcute de liderii USR.

„CSM a dat aviz negativ, spuneţi asta oamenilor. Magistraţii au votat împotriva desfiinţării SIIJ. Judecătorii au făcut nenumărate demersuri, nenumărate sesizări să nu desfiinţaţi Secţia Specială iar apoi voi faceţi un fel de expertiză şi desfiinţaţi Secţia Specială adică aţi făcut exact ceea ce reclamaţi la PSD - că politizează justiţia. Trebuia să îi lăsaţi pe cei din magistratură să se pronunţe despre desfiinţarea sau ne-desfiinţarea SIIJ. Magistraţii sau CSM au votat împotriva desfiinţării. De ce politizaţi justiţia, domnule Barna? Ce aţi făcut astăzi înseamnă politizarea Justiţiei”, a perorat încontinuu liderul AUR pe parcursul conferinţei de presă susţinute de cei de la USR.

La încercarea deputatului USR Ionuţ Moşteanu de a interveni, Tănasă a explodat la adresa sa într-o serie de înjurături şi jigniri:

„Bă, dacă te bag în ... mă-tii o să zici că am ceva cu tine. Du-te dracu’ de bou. Tu, pe lângă George Simion, eşti un zero barat! Eşti un securist, puţi de la o poştă a securism. Ai înţeles? Îţi fac o mare favoare că te bag în seamă, eşti un zero barat! Nu te înjur, eşti un zero barat! Am acasă, Moşteanule, şosete găurite care sunt mai valoroase decât tine. N-ai făcut absolut nimic în viaţa ta şi te-ai trezit deputat. N-ai făcut niciodată nimic în viaţa ta. Deci nu mai vorbi tu de George Simion! Tu, pe lângă George Simion, eşti un zero barat, eşti nimeni în drum. George Simion este cu zece clase peste tine!”.

„Nu vă face cinste”, i-a reproşat la rândul său deputatul USR Silviu Dehelean.

„Ce mă, păduche, cum adică vii tu să mă ameninţi pe mine, că ce, nu înţeleg! Bă, dispari mă de aici, tu auzi ce îţi spun? Dispari mă de aici. E un păcălici! Băi, îţi ordon să dispari din faţa mea, tu nu auzi ce îţi zic? Nu mai strica aerul aici, dispari! Îţi ordon să faci paşi înainte!”, a reacţionat Tănasă care l-a şi îmbrâncit pe Dehelean.

În momentul în care Dan Barna i-a reproşat atitudinea deplasată, Tănasă a avut un alt derapaj: „Nu ne tragem de chiloţi”.