MAI: Măsuri necesare desfăşurării normale a activităţilor economice şi sociale în condiţii de caniculă

Epoch Times România
22.06.2012

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a stabilit măsurile necesare a fi aplicate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale în vederea desfăşurării normale a activităţilor economice şi sociale în condiţiile unor temperaturi ridicate.

Conform competenţelor legale, Ministerul Administraţiei şi Internelor va supraveghea prin Instituţia Prefectului aplicarea măsurilor şi desfăşurarea acţiunilor iniţiate la nivel teritorial pentru protejarea populaţiei faţă de efectele temperaturilor ridicate.

De asemenea, se vor face verificări la nivelul unităţilor sanitare privind asigurarea stocului minimal de medicamente pentru intervenţii în caz de urgenţă. Se va transporta apa potabilă cu mijloacele tehnice din dotarea inspectoratelor generale pentru situaţii de urgenţă, în judeţele în care se manifestă creşterea excesivă a temperaturilor.

De asemenea, se vor mobiliza structurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi tehnica şi autoutilitarele din dotare şi se vor întreprinde acţiuni de prevenire a producerii incendiilor, potrivit unui comunicat al MAI.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis Cod portocaliu de caniculă de miercuri până sâmbătă. În cursul după-amiezelor va fi caniculă, frecvent se vor înregistra temperaturi maxime de 35-36 de grade, iar vineri valorile termice vor atinge local 37 de grade în sud şi sud-est. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse.

De asemenea, ANM informează că sâmbătă canicula va persista în sudul extrem, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor