Magnatul Benny Steinmetz, eliberat din arest în Grecia. Judecătorii urmează să decidă dacă-l extrădează în România

Beny Steinmetz (beny-steinmetz.com)
Loredana Diacu
14.10.2024

Magnatul israelian Beny Steinmetz a fost eliberat din arestul poliţiei din Grecia, dar are interdicţie de a părăsi teritoriul acestei ţări, în aşteptarea unei decizii judecătoreşti cu privire la mandatul de arestare emis de România, au anunţat luni surse din poliţia elenă.

Steinmetz (68 de ani) a fost plasat în detenţie duminică, la câteva ore după ce sosise cu un avion privat pe aeroportul internaţional din Atena, au precizat sursele citate. Mandatul de arestare european împotriva sa a fost emis în numele României pentru acuzaţii referitoare la participarea la o organizaţie infracţională, a declarat un ofiţer de poliţie grec, sub acoperirea anonimatului, potrivit Agerpres.

Luni după-amiază, Beny Steinmetz a compărut în faţa unui magistrat, care a decis eliberarea sa pe cauţiune, cu anumite restricţii, printre care o interdicţie de călătorie în afara Greciei, în aşteptarea unei decizii judecătoreşti privind arestarea sau extrădarea sa.

În 2022, un tribunal grec care a examinat cazul său pe baza unui mandat de arestare emis de România împotriva sa s-a opus extrădării.

Avocaţii lui Beny Steinmetz au respins ca "neîntemeiate" acuzaţiile formulate de autorităţile române şi au calificat drept "abuzive" cererile de extrădare prezentate de România, susţinând că el are dreptul de a călători liber.

Beny Steinmetz a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare în dosarul ferma Băneasa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor