Mafiotul Aslan Usoyan a fost împuşcat în cap în centrul Moscovei

Poliţia anchetând asasinarea lui Aslan Usoyan în faţa restaurantului Karetny Dvor din Moscow, 16 ianuarie 2013, Rusia
Poliţia anchetând asasinarea lui Aslan Usoyan în faţa restaurantului Karetny Dvor din Moscow, 16 ianuarie 2013, Rusia (ANDREY SMIRNOV / AFP / Getty Images)

Unul din cei mai renumiţi mafioţi din Rusia, Aslan Usoyan în vârstă de 75 de ani, poreclit "Bunicul Hassan", a fost împuşcat mortal miercuri pe o stradă din Moscova, în ceea ce ar putea fi un război pentru teritoriu, au declarat autorităţile, potrivit unui raport Reuters.

După haosul care a caracterizat destrămarea Uniunii Sovietice din 1991, preşedintele Vladimir Putin a susţinut cu tărie că a adus ordinea în Rusia de când a venit la putere, în 2000. Dar criticii Kremlinului spun că corupţia s-a înrăutăţit şi că asasinatele la comandă de pe străzile oraşului continuă, chiar dacă sunt mai puţin frecvente.

Un bărbat înarmat neidentificat l-a împuşcat pe Aslan Usoyan, născut în Georgia, cu un singur glonţ, acesta murind la scurt timp după aceea în spital, a relatat Comitetul federal de Investigaţii. Acesta a adăugat că o femeie care se afla la faţa locului a suferit două răni provocate de gloanţe.

O declaraţie a comitetului a indicat că şase gloanţe de 9mm au fost găsite pe scară, între etajele cinci şi şase ale unei clădiri situate vis-a-vis de locul unde Usoyan a fost împuşcat, sugerând că atacatorul a tras de acolo.

Autorităţile au declarat că vor efectua teste balistice şi că iau în considerare posibile motive "legate de activitatea criminală a victimei şi eventuale conflicte cu alţi reprezentanţi ai aceluiaşi mediului de activitate."

Usoyan a fost împuşcat în cap în faţa unui restaurant, a relatat agenţia de ştiri Interfax, citând un oficial anonim al poliţiei.

Usoyan şi-a câştigat în lumea interlopă titlul de "vor v zakone" - sau rege al lumii interlope - ceea ce înseamnă un fel de naş al mafiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe