MAE, reacţie dură la adresa Rusiei după "violarea spaţiului aerian al României"

Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE. (Screenshot Youtube)
Ana Ion
08.09.2024

Ministerul Afacerilor Externe a criticat din nou în termeni duri, duminică, Federaţia Rusă pentru violarea spaţiului aerian al României.

"În contextul identificării şi urmăririi de către sistemul de supraveghere radar, în dimineaţa zilei de 8 septembrie 2024, în proximitatea frontierei cu România, a unei drone care a evoluat în spaţiul aerian naţional şi care a părăsit teritoriul naţional spre Ucraina, precum şi, respectiv, existând probabilitatea unei alte zone de impact pe teritoriul naţional, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm faţă de violarea, din nou, a spaţiului aerian al României", se arată în comunicatul MAE.

Ministerul de Externe solicită "categoric încetarea atacurilor repetate împotriva populaţiei şi a infrastructurii civile ucrainene şi a escaladării iresponsabile de către Federaţia Rusă a situaţiei de securitate inclusiv la frontiera dintre România şi Ucraina".

MAE cere respectarea normelor de drept internaţional, inclusiv a inviolabilităţii spaţiului aerian al României şi reiterează condamnarea puternică "a acestor atacuri ilegale".

"Ministerul Afacerilor Externe a informat şi se coordonează cu ceilalţi aliaţi şi cu structurile NATO asupra evoluţiilor de la frontiera dintre România şi Ucraina, inclusiv asupra acestui incident", se mai precizează în documentul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor