MAE protestează pe lângă autorităţile olandeze în legătură cu site-ul lansat de partidul lui Wilders

Epoch Times România
08.02.2012

Ministerul Afacerilor Externe a transmis instrucţiuni Ambasadei României la Haga în vederea efectuării unor demersuri ferme pe lângă autorităţile olandeze pentru a exprima dezacordul puternic în legătură cu lansarea unui site cu caracter discriminatoriu la adresa românilor.

"Ministerul Afacerilor Externe a transmis deja instrucţiuni Ambasadei României la Haga în vederea efectuării unor demersuri ferme pe lângă autorităţile olandeze pentru a exprima dezacordul puternic cu privire la lansarea de către partidul PVV din Olanda a unei pagini Internet având caracter discriminatoriu la adresa lucrătorilor din Europa Centrală şi de Est, inclusiv români", informează un comunicat al MAE. "Acest demers include şi solicitarea ca autorităţile olandeze să adopte măsuri în consecinţă, având în vedere caracterul vădit discriminatoriu, care încalcă normele europene în vigoare", precizează MAE.

Potrivit DutchNews.nl, partidul olandez antiimigraţie PVV al lui Geert Wilders - care sprijină guvernul în Parlament - a lansat un site unde oamenii pot depune plângeri legate de imigranţii est-europeni din Olanda, nominalizându-i în acest sens, între alţii, pe români. "Aveţi probleme cu imigranţii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar, român sau altui est-european? Vrem să ştim", îndeamnă site-ul.

Pagina web este ilustrată cu titluri din ziare de genul "Nu ar fi mai bine dacă te-ai duce acasă?" sau "Est-europenii, din ce în ce mai mulţi infractori".

Parlamentarul PVV Ino van de Besselaar a declarat că scopul site-ului este dezvoltarea unei imagini corecte din interior pe tema "problemelor provocate de imigranţii din Europa Centrală şi de Est în termeni de infracţiuni, alcoolism, droguri şi prostituţie".

În ultimul an, politicienii olandezi au cerut limitarea afluxului de polonezi şi alţi est-europeni care lucrează în Olanda.

Potrivit presei, Ambasada poloneză din Olanda şi-a exprimat deja nemulţumirea cu privire la această iniţiativă. "Iniţiativele insultătoare ale unor partide nu contribuie la discuţii calme", a spus un purtător de cuvânt.

Anul trecut, ambasadorul polonez Janusz Stanczyk a declarat că atitudinea olandeză faţă de est-europeni "este la limita discriminării".

În ultimul an, politicienii olandezi au cerut limitarea afluxului de polonezi şi alţi est-europeni care lucrează în Olanda. Ministrul pentru afaceri sociale a cerut expulzarea polonezilor şomeri, chiar dacă acest lucru este imposibil conform regulilor UE. Totodată, Haga a înăsprit acordarea dreptului de muncă pentru muncitorii sezonieri români şi bulgari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor