MAE ne recomandă să evităm călătoriile în Bulgaria

Ministerul de Externe a trimis o recomandare către cetăţenii români să nu călătorească în Bulgaria decât în cazurile de strictă urgenţă. 27 de regiuni bulgare (din cele 28) se află sub cod portocaliu, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii dificile.
Zapezi mari in Bulgaria si Grecia, 18 decembrie 2010 (DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)
Laura Baban
07.02.2012

Ministerul de Externe a trimis o recomandare către cetăţenii români să nu călătorească în Bulgaria decât în cazurile de strictă urgenţă. 27 de regiuni din Bulgaria (din cele 28) se află sub cod portocaliu, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii dificile.

Din cauza ninsorilor, care au început de marţi, orele 10:30, circulaţia camioanelor de peste 10 tone a fost interzisă pe toate drumurile din Bulgaria. De asemenea, în cursul dimineţii, toate drumurile din regiunea Ruse au fost închise circulaţiei.

Punctele de trecere a frontierei româno-bulgare Ruse - Giurgiu şi Negru Vodă-Kardam sunt închise, din cauza zăpezilor abundente. A fost închis şi punctul de frontieră bulgaro-turc, Kapitan Andreevo, din cauza inundaţiilor din zonă, specifică în comunicatul MAE.

Cetăţenii români care se aflau deja în trafic pe teritoriul Bulgariei la începerea ninsorilor şi care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiţi să apeleze la telefonul de urgenţă 112 sau la numărul de urgenţă al Ambasadei aflat la dispoziţia cetăţenilor români: 00359884137482.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor