MAE: Ambasada la Roma va solicita o investigaţie în cazul românului netratat de spitalul din Padova

Epoch Times România
24.08.2012

Ministerul Afacerilor Externe a transmis instrucţiuni Ambasadei sale la Roma şi Consulatului General de la Trieste să solicite autorităţilor italiene o investigaţie în cazul românului căruia i s-a refuzat un transplant de inimă la spitalul din Padova.

Consulatul General al României la Trieste a luat legătură cu spitalul din Udine pentru a se interesa în legătură cu starea de sănătate a pacientului român, care se află în momentul de faţă la secţia de reanimare în urma operaţiei pe cord deschis, informează MAE, precizând că, până în acest moment, pacientul nu a solicitat asistenţă consulară, situaţia fiind rezolvată cu promptitudine de către medicii italieni.

Potrivit Ministerului de Externe, pacientul român a fost salvat ”de insistenţa medicilor de la Spitalul Dell' Angelo din Mestre ( lângă Veneţia) care au găsit rapid soluţii alternative pentru tratarea sa, precum şi de disponibilitatea şi profesionalismul echipei medicale a spitalului Santa Maria della Misericordia din Udine care au realizat operaţia pe cord”. MAE mulţumeşte echipelor medicale ale celor două spitale pentru efortul depus în tratarea cu celeritate a pacientului şi îşi exprimă indignarea cu privirea la atitudinea medicilor de la spitalul din Padova.

MAE mai precizează că pacientul român lucra în Italia în condiţii legale, toate costurile medicale fiind acoperite de compania angajatoare.

Un chirurg de la spitalul din Padova a refuzat să realizeze un transplant de inimă unui pacient român, deşi acesta se afla în stare critică, scrie presa italiană. Medicul a motivat că, potrivit indicaţiilor primite de la Nord Italia Transplant, este de preferat ca organele destinate transplanturilor sa fie destinate pacienţilor italieni. Prin urmare, chirurgul a recomandat ca pacientul român în vârstă de 53 de ani să fie trimis în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor