MAE a confirmat decesul unui român în accidentul auto din Franţa

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul unui cetăţean român în accidentul din Franţa, fără a preciza vârsta acestuia. În afară de acesta, alte patru persoane sunt rănite grav, 27 au diverse traumatisme care nu le pun viaţa în pericol şi opt persoane au suferit traumatisme uşoare.
(EL LITORAL / AFP / Getty Images)
Cristina Boiangiu
02.09.2012

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decesul unui cetăţean român în accidentul din Franţa, fără a preciza vârsta acestuia. În afară de acesta, alte patru persoane sunt rănite grav, 27 au diverse traumatisme care nu le pun viaţa în pericol şi opt persoane au suferit traumatisme uşoare.

"Autorităţile franceze au intervenit prompt, cu toate mijloacele necesare, în momentul de faţă toate victimele au fost evacuate şi se află sub îngrijire medicală de specialitate", se arată într-un comunicat al MAE.

Ambasada României la Paris va acorda sprijin pentru repatrierea persoanelor afectate de accident.

Un bebeluş a murit, iar 40 de persoane au fost rănite, după ce un autocar care transporta români s-a răsturnat duminică, pe o autostradă din sud-estul Franţei.

Treizeci din cei 40 de răniţi sunt în stare gravă, iar trei sunt în stare critică, relatează ziarul Var Matin, în ediţia online. Accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa - Aix-en-Provence, în apropierea localităţii Vidauban.

Un autocar care transporta 50 de turişti români, majoritatea copii, a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat, cel mai probabil din cauza exploziei unei anvelope. Autovehiculul aparţine unei firme din Bistriţa şi fusese închiriat unei firme din Suceava, iar la momentul producerii accidentului se deplasa dinspre Madrid spre România, a informat Ministerul Afacerilor Externe din România.

"Din datele pe care le avem până în prezent de la Centrul Operaţional Naţional din Paris, care ţine legătura cu autorităţile de la faţa locului, ar fi vorba despre aproximativ 20 de răniţi grav şi 20 de persoane rănite uşor. În urma discuţiilor cu patronii firmei, rezultă că pasagerii erau cetăţeni români care se deplasau din direcţia Madrid spre România. Nu există o evidenţă centralizată a acestora", se arată în comunicatul dat de MAE.

Răniţii au fost transportaţi cu elicopterul la spitale din regiune: două victime la Nisa, una la Marsilia şi trei la Toulon. Circulaţia pe A8 a fost întreruptă pe ambele sensuri.

"Suntem în contact cu autorităţile franceze, ştim că s-a montat la locul accidentului un spital de campanie, au fost implicaţi 100 de pompieri, patru elicoptere. E o mobilizare extraordinară, a ajutorului medical şi logistic, autorităţile franceze sunt foarte eficiente din acest punct de vedere", a declarat consulul general al României la Marsilia, Ioan T. Morar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor