Madagascarul se pregateste pentru invazie de lacuste

Nor de lacuste
Nor de lacuste (SAMUEL ARANDA / AFP / Getty Images)

Agentia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), este de parere ca Madagascarul se poate confrunta cu un risc potential de invazie a lacustelor, care ar putea distruge culturile destinate hranei unor 460 de mii de familii.

Lacustele migratoare de Madagascar se aduna de obicei in sud-vestul tarii, dar recent ele s-au mutat in nord si est. Pentru moment, lacustele din tara nu se pot inmulti din cauza vremii racoroase, dar noi generatii pot fi produse imediat atunci cand mediul devine umed si cald.

Pentru a preveni pierderea unei importante parti de recolta si declansarea unei invazii de lacuste, inainte de inceperea sezonului ploios la mijlocul lunii octombrie trebuie inceputa o campanie pe termen lung de eradicare din aer si de la sol.

Impreuna cu autoritatile nationale, FAO a creat o misiune de evaluare concluzionand ca "raspandirea lacustelor ar trebui sa fie urmarita indeaproape prin intermediul supravegherii aeriene incepand de luna viitoare”.

In conditii normale, lacustele vii traiesc individual, dar cresterea populatiei cauzeaza modificari in chimia organismelor lacustelor", facandu-le sa roiasca sincronizat. Roiurile de lacuste sunt extrem de distrugatoare pentru mediu si agricultura.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe