Macron: Fundaţiile ONU se erodează, organizaţia e lovită violent chiar de cei care au construit-o

Preşedintele francez Emmanuel Macron
Preşedintele francez Emmanuel Macron (Ludovic Marin/AFP/Getty Images)

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis un mesaj de avertisment cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Organizaţia Naţiunilor Unite, “casa noastră comună, este în dezordine, asemenea lumii noastre”, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron, cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a ONU. Macron a transmis că în cadrul acestei instituţii “trebuie acţionat” în contextul pandemiei.

Fără a numi explicit vreo ţară, şeful statului francez a vizat în mod transparent administraţia Donald Trump. Atât preşedintele Trump, care este cunoscut pentru susţinerea acordată patrioţilor, cât şi secretarul de stat Mike Pompeo au subliniat în mai multe rânduri că ONU şi agenţiile sale au ajuns capturate de Partidul Comunist Chinez, care nu respectă valorile asumate de organizaţie.

Cu toate acestea, preşedintele francez a transmis că: “Fundaţiile Organizaţiei se erodează, zidurile sale crapă chiar sub loviturile violente ale celor care au construit-o”.

Liderul de la Palatul Elysee a făcut aceste afirmaţii într-o înregistrare video realizată în avans şi difuzată pe site-ul ONU.

“Tabuuri despre care se credea că sunt inviolabile au fost ridicate: războaie de anexare, utilizarea armelor chimice, detenţia în masă cu impunitate. Drepturi pe care le credeam cucerite sunt batjocorite şi sistemul nostru internaţional, prizonier al rivalităţilor noastre nu mai are forţa de a sancţiona aceste abuzuri”, a mai spus preşedintele francez.

Pandemia virusului Wuhan care s-a răspândit din China în toată lumea a fost un adevărat test de turnesol al modului în care au acţionat agenţiile globale. La începutul anului, Gordon Brown, fostul premier al Marii Britanii, a cerut înaintea unei şedinţe virtuale a membrelor G7, constituirea unui guvern mondial - prin cedarea suveranităţii fiscale şi juridice unui organism care să funcţioneze sub patronajul ONU şi a agenţiei sale de sănătate - Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Planul a fost ignorat complet de Donald Trump, care a criticat cu fiecare ocazie modul în care OMS a administrat efortul global împotriva virusului Wuhan, transformându-se într-un canal de comunicare a propagandei comuniste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe