Macovei: Corlăţean a fost numit ministrul Justiţiei pentru a-l ajuta pe Adrian Năstase în dosarele sale

Vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL) Monica Macovei consideră că Titus Corlăţean a fost numit ministru al Justiţiei pentru "a subjuga justiţia şi a-l ajuta pe Adrian Năstase în dosarele pe care le are".
Europarlamentarul democrat-liberal, Monica Macovei. (DIETER NAGL / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
20.05.2012

Vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL) Monica Macovei consideră că Titus Corlăţean a fost numit ministru al Justiţiei pentru "a subjuga justiţia şi a-l ajuta pe Adrian Năstase în dosarele pe care le are".

 

"Corlăţean a fost numit ministrul Justiţiei pentru a ne întoarce în timp, pentru a subjuga justiţia, pentru a-l ajuta pe colegul de partid, inculpatul Adrian Năstase, în dosarele pe care le are", a spus, duminică, într-o conferinţă de presă europarlamentarul Monica Macovei.

Vicepreşedintele PDL şi-a exprimat "îngrijorarea" că actualul guvern încearcă "restauraţia regimului Năstase-Stănoiu în ceea ce priveşte justiţia, restauraţie care se face prin ministrul Corlăţean, ministrul Justiţiei, care a încercat să influenţeze justiţia făcând zid în jurul inculpatului Nicolaescu la Argeş". Ea a apreciat că în perioada Rodicăi Stănoiu ca ministru al Justiţiei "situaţia dosareler era lămurită la partid şi nu la Parchet".

Pe de altă parte, Monica Macovei consideră că în "recursul dosarului "Trofeul calităţii", în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, se încearcă amânarea acestui dosar "prin tot felul cereri care dovedesc inclusiv aroganţă faţă de instanţă".

"Declaraţia lui Adrian Năstase este îngrijorătoare, nu pentru jurişti pentru că aceştia ştiu, ci pentru opinia publică care poate că nu înţelege ceea ce se întâmlpă. Dacă în iunie, aşa cum spune presa, se împlineşte termenul de prescripţie pentru acest dosar (Trofeul Calităţii - n.r.), această declaraţie este o minciună şi o încercare de a păcăli opinia publică", a spus Macovei referindu-se la faptul că Adrian Năstase a afirmat că "va cere continuarea proceselor, în condiţiile împlinirii unui termen de prescripţie într-un dosar în care este acuzat".

Ea a explicat că după împlinirea termenului de prescripţie inculpatul poate cere continuarea judecăţii, dar indiferent de soluţie - vinovăţie sau nu, după judecarea acestui recurs tot prescripţia se aplică.

"Soluţia este aceeaşi: prescripţie. Se opreşte procesul penal datorită prescripţiei. Şi Sorin Ovidiu Vântu a făcut la fel: a tras de timp într-un proces în care era condamnat la doi ani închisoare, s-a împlinit prescripţia, a ieşit în faţa opiniei publice şi a zis sunt nevinovat şi cer continuarea procesului, procesul a continuat, s-a constatat că e nevinovat şi s-a aplicat prescripţia , nu a executat pedeapsa pentru că prescripţia a oprit tot", a spus Macovei.

Vicepreşedintele PDL a apreciat că declaraţia lui Adrian Năstase "este o păcăleală pentru cei ce nu înţeleg aceste lucruri şi nu le ştiu".

"Dacă eşti nevinovat şi susţii că vrei să fii achitat atunci nu înţeleg de ce nu faci toate eforturile ca să te judeci înaintea termenului de prescripţie, aşa ar face orice om normal care se consideră nevinovat. Cum să ai încredere într-un om care trage de timp până la prescripţie şi îşi bate joc de instanţa de judecată sau care face astfel de afirmaţii că după prescripţie se va judeca cum să ai încredere într-o astfel de persoană ca politician să te conducă?", a mai spus europarlamentarul Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor