Macovei: Au premeditat Dragnea şi Guvernul lui acţiunile violente de la protestul din 10 august?

Niciun raport privind violenţele forţelor de ordine împotriva protestatarilor paşnici nu trebuie clasificat, susţine Monica Macovei, care se întreabă dacă Dragnea şi Guvernul Dăncilă au premeditat acţiunile violente de la protestul din 10 august.
Monica Macovei
Monica Macovei (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Acţiunea brutală a statului împotriva propriilor cetăţeni este secret de stat doar în dictatură. Carmen Dan trebuie să-şi dea urgent demisia, iar Dragnea să-şi asume politic operaţiunea violentă împotriva românilor, transmite europarlamentarul Monica Macovei, în condiţiile în care ministrul de Interne a refuzat să facă public raportul MAI pe tema "Jandarmeriadei" din 10 august.

"Guvernul girat de Dragnea este un pericol şi o ameninţare reale pentru securitatea şi sănătatea oamenilor. Protestatari paşnici au fost gazaţi, loviţi brutal, răniţi cu grenade şi gloanţe de cauciuc, iar unii răniţi de grenadele jandarmilor au contractat bacterii în spital.

Niciun raport privind violenţele forţelor de ordine împotriva protestatarilor paşnici nu trebuie clasificat, pentru că oamenii trebuie să ştie cine, cum şi de ce a decis şi a pus în aplicare reprimarea în forţă a protestului din 10 august 2018. Oamenii trebuie să ştie şi cine au fost provocatorii care au comis câteva acte de violenţă pentru a încerca să manipuleze populaţia. I-au ajutat aceştia pe Dragnea şi Guvernul lui în încercarea penibilă de a justifica violenţa împotriva protestatarilor paşnici? Vrem să ştim şi dacă jandarmilor li s-a spus anterior mitingului că acesta va fi “o lovitură de stat”, aşa cum se vehiculează în presă. Trebuie şi vrem să ştim planul întregii operaţiuni puse la cale de Dragnea&comp.", transmite Monica Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei mai susţine că declaraţiile făcute astăzi în Parlament de Carmen Dan sunt absurde şi neprofesioniste.

"De exemplu, explicaţia Jandarmeriei că unele numere de identificare de pe căşti au fost acoperite pentru că erau împrumutate de la un jandarm la altul. Când încalci legea, nu poţi veni cu astfel de răspunsuri. Aşa cum este absurdă explicaţia ministrului Dan că a stat la birou până la 3 dimineaţa doar la şedinţe informale, fără să fi participat la nicio şedinţă operativă. Neorganizarea unei şedinţe operative într-o astfel de situaţie este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu cu consecinţe deosebit de grave", susţine europarlamentarul.

Macovei cataloghează drept ridicolă şi declaraţia ministrului Dan potrivit căreia au fost identificate doar 6 situaţii în care jandarmii ar fi comis fapte penale, în situaţia în care sunt mult mai multe înregistrări video cu violenţele jandarmilor împotriva unor participanţi care aveau mâinile ridicate, mergeau pe stradă, stăteau pe jos în Piaţă sau alergau din Piaţa Victoriei pe străzile din jur ca să poată respira după ce au fost gazaţi. Atacarea, lovirea sau rănirea protestatarilor paşnici este infracţiune, reaminteşte fostul ministru.

"Liviu Dragnea şi-a delegat chiar în această perioadă atribuţiile de serviciu şi s-a ascuns, după ce a fost unul dintre politicienii PSD care au anunţat chiar înainte de protestul din 10 august 2018 că vor fi violenţe în Piaţa Victoriei. Au premeditat Dragnea şi Guvernul lui acţiunile violente de la protestul din 10 august?", ridică, finalmente, Macovei întrebarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne