Machu Picchu se redeschide in Peru

Vedere asupra satului Aguas Calientes, cu raul Vilcanota iesit din matca, langa situl arheologic Machu Picchu, in Cuzco, Peru, pe 28 ian 2010.
Vedere asupra satului Aguas Calientes, cu raul Vilcanota iesit din matca, langa situl arheologic Machu Picchu, in Cuzco, Peru, pe 28 ian 2010. (AFP / Getty Images)

Orasul incas Machu Picchu, principala atractie turistica din Peru s-a redeschis oficial joi, dupa doua luni de inchidere datorita ploilor abundente.

Singurul acces la zona indepartata, o cale ferata, a fost distrusa de ape in ianuarie, cand ploi torentiale au cauzat inundatii si alunecari de teren. Mii de turisti blocati au trebuit sa fie evacuati cu elicopterul.

Dupa reconstructia care a durat doua luni, situl, parte a monumentelor UNESCO, s-a redeschis; vizitatorii au fost intampinati de grupuri de folclor si copii imbracati in costume traditionale si purtand flori. Media din Peru a raportat ca inchiderea de doua luni a produs o pierdere de aproximativ 60 000 de vizitatori si o pierdere echivalenta a veniturilor de 1 milion $ pe zi, conform BBC. In aceeasi zi, media din Peru a raportat de asemenea descoperirea a inca unui oras incas pierdut, pe un varf din Anzi, la aproximativ 40 km de Machu Picchu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură