"Măcelarul din Alep" a ordonat lansarea de bombe cu dispersie asupra zonelor rezidenţiale din Harkiv [INVESTIGAŢIE]

Alexander Dvornikov
Alexander Dvornikov (Twitter / AmichaiStein1)

O investigaţie CNN a dezvăluit că generalul rus Alexander Vladimirovici Dvornikov, supranumit "Măcelarul din Alep" (Siria), a condus bombardarea oraşului ucrainean Harkiv cu arme interzise.

Ancheta s-a bazat pe analiza imaginilor din satelit în colaborare cu Centrul pentru Rezilienţă Informaţională (CIR) şi investigaţii la sol. Astfel a fost identificată o brigadă de artilerie care a lansat bombe cu dispersie interzise asupra zonelor rezidenţiale din Harkiv. Această brigadă se subordonează lui Alexander Dvornikov.

Publicaţia citată a urmărit 11 obuze Smerch MLRS care au căzut în Harkiv pe 27 şi 28 februarie şi care aparţineau Brigăzii 79 de Artilerie. Această unitate se află sub conducerea Districtului Militar de Vest, comandat de generalul Alexander Dvornikov.

CNN a cercetat, de asemenea, trecutul lui Dvornikov, observând că, atunci când a început să conducă operaţiunea din Alep, forţele ruseşti şi-au intensificat atacurile şi au finalizat asediul oraşului. Comanda sa a crescut, de asemenea, în mod dramatic numărul de atacuri documentate, cu muniţie cu dispersie, în Alep.