M.R.Ungureanu: E inutil conflictul pe reprezentarea la Consiliu, preşedintele ar trebui să meargă

Mihai Razvan Ungureanu (Mihut Savu / Epoch Times)
Epoch Times România
23.06.2012

Sâmbătă, fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, referitor la conflictul reprezentării României la Consiliul European, că este ,,complet inutil şi neproductiv”, adăugând că în opinia lui preşedintele ţării ar trebui să meargă la astfel de întâlniri.

,,Complet inutile (conflictele între Traian Băsescu şi Victor Ponta n.r.) şi în mod clar neproductive la adresa imaginii României. Nu ştiu dacă pot să spun cine ar trebui să cedeze pentru că aceasta ar însemna să mă apuc să judec acte individuale de comportament. Vă pot spune însă că în opinia mea şi după felul în care vorbeşte Constituţia preşedintele este cel care are întreaga capacitate de a reprezenta România la Consiliul European”, a spus el.

Ungureanu a adăugat că în urma unei astfel de dispute are de suferit credibilitatea externă a României. ,,Ne putem imagina cu toţii că pe seama unei asemenea dispute cine are de suferit este în primul rând credibilitatea externă a României şi felul în care ea se poate reprezenta pe sine”, a precizat fostul premier.

Mihai Răzvan Ungureanu a completat că ,,au mai existat asemenea situaţii în Europa” şi că ,,ele se rezolvă într-un fel sau altul, dar are clar România de pierdut din aceste dispute”.

El a mai spus că viitoarele Consilii vor aborda teme de politică europeană şi de politică externă a UE. ,,Cu atât mai mult cu cât Consiliile Europene care urmează, cele care vor veni până spre sfârşitul anului iau în calcul teme de politică europeană şi de politică externă a UE foarte serioase. Începând cu conturarea exerciţiului financiar viitor 2014-2020 şi terminând cu poziţionarea UE faţă de cazuri extreme de politică internaţională, de exemplu Siria”, a conchis Mihai Răzvan Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor