Lupte - Turneul preolimpic de la Taiyuan: Andrei Dukov, doar locul 5

Epoch Times România
27.04.2012

Luptătorul Andrei Dukov a reuşit cea mai bună clasare a unui sportiv român vineri, la turneul preolimpic de la Taiyuan (China), locul 5, la categoria 55 kg (stilul liber), insuficient însă pentru a obţine calificarea la JO 2012.

Doar primii trei clasaţi la fiecare categorie în turneul de la Taiyuan obţin calificarea la Olimpiada de la Londra.

Dukov a trecut în primul tur de sud-africanul Carlo Faizel van Wyk, în optimi l-a învins pe elveţianul Urs Wild, dar a pierdut în sferturi la uzbekul Dilşod Mansurov. În recalificări, Dukov a dispus de ucraineanul Serghei Ratuşni, dar a pierdut meciul pentru locurile 3-5 cu sud-coreeanul Kim Jin-Cheol.

La cat. 66 kg, Yan Ceaban a fost învins în primul tur de moldoveanul Vladimir Gotisan, în timp ce Marius Lucian Atofani a cedat tot în primul tur la cat. 74 kg, în faţa armeanul Musa Murtazaliev. Adrian Recorean a pierdut în optimi la cat. 96 în disputa cu polonezul Radoslaw Baran.

La cat. 84 kg, Gheorghiţă Ştefan a fost întrecut în sferturile de finală de chinezul Si Riguleng, după ce trecuse de sud-coreeanul Lee Jae-sung şi de indianul Pawan Kumar.

La Taiyuan vor mai concura Rareş Chintoan (120 kg), la lupte libere, Estera Dobre (cat. 48 kg), Ana Maria Pavăl (55 kg), Andreea Simon (63 kg), Diana Mudrag (72 kg), la feminin, Dragoş Câmpanu (cat. 55 kg), Aurelian Leciu (60 kg), Georgian Carpen (66 kg), Ionel Puşcaşu (74 kg), Robert Papp (96 kg) şi Alin Alexuc (120 kg) la greco-romane.

România nu are până acum niciun luptător calificat la Olimpiada de la Londra, iar ultima şansă va fi turneul de la Helsinki (4-6 mai).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor