Lovitură de teatru la Brăila: Membrii filialei Pro România au demisionat în bloc. Ponta, comparat cu Dragnea

Emilia Meiroşu
Emilia Meiroşu

Membrii organizaţiei Pro România din Brăila au decis, sâmbătă, să demisioneze în bloc, pe fundalul unor acuzaţii dure lansate la adresa şefului de partid, Victor Ponta, care a fost comparat cu fostul lider suprem al PSD Liviu Dragnea, aflat acum în spatele gratiilor la Rahova pentru corupţie.

Mişcarea vine după demisia din partid a brăileanului Mihai Tudose, care intrase în război deschis cu Ponta.

"În urma consultărilor cu membrii din Organizaţia Pro România Brăila, astăzi, 07.12.2019, am ales să ne luăm rămas bun de la politica pumnului în gură, dusă în ultima perioadă de Victor Ponta (Dragnea 2). În urma atacurilor constante pe care preşedintele Pro România le-a avut atât la adresa celei mai puternice organizaţii din partid şi la adresa liderilor, implicit la adresa electoratului brăilean, electorat de centru-stânga, ne prezentăm demisia", se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a deputatului Emilia Meiroşu.

În comunicatul citat se prezintă în continuare motivele pentru care s-a ajuns la această decizie radicală:

"De ce plecăm? Partidul înseamnă oameni care au experienţe şi competenţe, idealuri şi năzuinţe. Organizaţia Brăila şi-a dorit consultarea şi opţiunile să fie luate în considerare. Pornind acest proiect, ne-am gândit şi am promovat ideile de modernizare a statului român şi reprezentarea unei părţi din electoratul României care nu se regăsea în politică. Politica liderilor centrali ai Pro România a creat o ruptură între oamenii de la baza partidului şi deciziile centrale. Aşadar, rămânem aceeaşi oameni care se delimitează cu demnitate de minciună şi o echipă care va lucra pentru Brăila şi România!"