Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, fisurat înainte de a fi dat în folosinţă

Lotul 3, autostrada Lugoj - Deva
Lotul 3, autostrada Lugoj - Deva (Asociaţia Pro Infrastructură - Facebook)

O fisură de 15 metri lungime şi un centimetru lăţime a apărut pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, la km 57+100, fiind vorba despre o problemă de terasament ce nu va putea fi rezolvată până la sfârşitul lunii septembrie, au declarat reprezentanţii CNAIR, citaţi de AGERPRES. Aceştia au precizat că a fost executată garanţia depusă de constructor.

"15 metri lungime şi un centimetru lărgire, avea ieri. Ne aşteptăm să evolueze. Este la kilometru 57+100. În 2017, când li s-a prăbuşit terasamentul, era la 57+300, deci în aceeaşi zonă. Fisura porneşte din asfalt şi continuă până jos în drumul tehnologic. E o problemă de terasament. Este clar că în situaţia asta, până la remedierea problemei, nu se poate deschide circulaţia şi nicidecum nu o să se remedieze problema până la sfârşitul lunii septembrie. Clar că trebuie o expertiză profundă, astea sunt probleme structurale şi în funcţie de ce se găseşte acolo să se intre să se corecteze şi să se pună în siguranţă autostrada. Garanţia am executat-o . Nu le mai dăm înapoi. Nu le mai dăm nimic. Banii aceia îi folosim la reparaţia lotului. Banii aceia şi alţii pe care-i vom percepe din penalizări, din întârziere, din alte chestii", a precizat sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor CNAIR, doar o parte din reparaţii sunt acoperite de această garanţie şi, abia după ce se termină expertiza, o să se vadă cât de ample sunt problemele şi cât vor costa reparaţiile.

Joia trecută, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc afirmase că lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, pentru care statul român a reziliat contractul cu constructorul spaniol, va fi deschis circulaţiei la sfârşitul lunii septembrie.