Liviu Pop susţine că desfăşurarea testelor finale este atributul şcolilor

Epoch Times România
07.06.2012

Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Pop, a declarat joi că decizia privind susţinerea de către elevi a testelor finale este "atributul şcolilor".

"Nu scrie nicăieri că acestea trebuie sau nu date. (...) Este atributul şcolilor. Directorii de unităţi şcolare ştiu mai bine decât unii de la centru cum trebuie să se desfăşoare finalizarea anului şcolar", a spus Pop, prezent la premierea laureaţilor concursurilor "Şcoala Europeană" şi "O activitate de succes în Săptămâna Şcoala Altfel!.

Referindu-se la examenul de Bacalaureat ministrul interimar al Educaţiei a afirmat că săptămâna viitoare va avea un răspuns final la chestionarele distribuite în şcoli elevilor, prin intermediul cărora aceştia şi-au exprimat opinia referitoare la desfăşurarea Bac-ului anul viitor.

În context el şi-a manifestat speranţa că nu va exista un deficit de profesori în centrele de examinare şi a adăugat că până în prezent s-au înscris la examenul de Bacalaureat 338.000 de absolvenţi de liceu, dar se mai aşteaptă raportări ale unor judeţe.

Întrebat dacă i s-a propus să rămână ministru al Educaţiei până în toamnă, Liviu Pop a afirmat că nu a primit o astfel de ofertă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor