Liviu Dragnea, "vedetă" la televiziunea publică germană. Nemţii au ajuns inclusiv la Belina

Tunurile cu apă şi, în genere, violenţele din ziua de 10 august au fost prezentate şi la televiziunea germană. Nemţii au explicat şi ce a motivat aceste proteste, dorinţa românilor de a nu mai fi conduşi de hoţi. Iar cel pe care-l doresc cel mai mult oamenii plecat este Liviu Dragnea, au arătat germanii, explicând şi de ce.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Violenţele de la 'Jandarmeriada' din 10 august au ajuns şi la televiziunea publică germană. La fel şi imagini cu lacul Belina, cu blocurile dărăpănate din Alexandria, cu oamenii extrem de săraci din judeţul care l-a dat României pe liderul PSD, om deosebit de bogat deşi e bugetar. Mai exact, televiziunea germană a realizat un amplu reportaj în centrul căruia este Liviu Dragnea, cel pe care îl cred vinovat pentru ceea ce se întâmplă în România.

„Un mare protest împotriva corupţiei – acestea sunt imaginile weekendului trecut în Bucureşti. Cine a fost în centrul atenţiei demonstranţilor? Liviu Dragnea, preşedintele Parlamentului şi liderul PSD”, au relatat jurnaliştii de la ARD, potrivit Digi24.ro.

Ziariştii din Germania au şi explicat pe larg de ce îl consideră responsabil pe liderul PSD Liviu Dragnea pentru ceea ce se întâmplă în România. Potrivit sursei citate, aceştia au analizat scandalurile de corupţie în care a fost acesta implicat, condamnările primite de Dragnea.

Jurnaliştii germani au venit în România, pentru o vizită în Teleorman, inclusiv la celebrul lac Belina. În periplul lor, nemţii au fost însoţiţi de Carmen Dumitrescu, ziarista care a scris despre multe dintre afacerile lui Dragnea.