Liviu Avram: "Tudorel Toader a vrut să facă o ticăloşie şi i-a ieşit o prostie cât casa!"

Ministrul Justiţiei a reuşit să-şi saboteze de unul singur OUG-ul prin care ar fi lăsat DNA-ul şi DIICOT-ul fără procurori.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Mihut Savu / Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vrut să facă o ticăloşie şi i-a ieşit o prostie cât casa, susţine jurnalistul Liviu Avram, "prostia cât casa" fiind ordonanţa pe legile Justiţiei adoptată luni, pe repede înainte, de Guvernul Dăncilă.

Astfel, potrivit lui Liviu Avram, prin OUG-ul pe legile Justiţiei, ministrul a introdus prevederi ce ar fi lăsat DNA şi DIICOT fără procurori. Însă, surpriză, o dispoziţie tranzitorie la lege dată tot de Toader anterior împiedică acest lucru. Pe scurt, acum avem două norme în vigoare şi perfect contradictorii: una în lege, alta în ordonanţa de urgenţă.

Redăm postarea jurnalistului:

"Tudorele, fă altceva!

Tudorel Toader a vrut să facă o ticăloşie şi i-a ieşit o prostie cât casa. Rezumat:

Până în iulie anul acesta, angajările la DIICOT şi DNA se făceau la fel: vechime 6 ani plus interviu.

Legea votată în Parlament în iulie a schimbat regulile: la DIICOT trebuie vechime de 8 ani şi interviu, iar la DNA trebuie vechime de 8 ani şi CONCURS (constând în interviu plus alte probe).

Aceeaşi lege din iulie, într-o normă tranzitorie, zice aşa: procurorii de la DIICOT şi DNA deja angajaţi rămân pe funcţii.

Ordonanţa de azi a lui Tudorel ce face: la DIICOT impune 10 ani vechime şi interviu, iar la DNA impune 10 ani vechime şi CONCURS.

Apoi, în altă normă tranzitorie, zice Tudorel aşa: procurorii de la DIICOT şi DNA deja angajaţi rămân pe funcţii, dar NUMAI dacă îndeplinesc noile condiţii.

Urmarea: de la DIICOT pleacă toţi cei care n-au 10 ani vechime, de la DNA pleacă absolut toţi procurorii, pentru că niciunul nu a dat CONCURS, ci doar interviu, că aşa spunea legea la momentul angajării.

În isteţimea lui însă, Tudorel Toader a omis să abroge dispoziţia tranzitorie din lege, astfel încât acum avem două norme în vigoare şi perfect contradictorii: una în lege, altă în ordonanţa de urgenţă.

Măreţia dreptului, în versiunea lui Dorel. Tudorel.", scrie jurnalistul pe Facebook.