Liviu Alexa candidează la şefia PSD: "Ciolacu a negociat distrugerea şi predarea PSD"

Presedintele PSD Cluj, Liviu Alexa
Presedintele PSD Cluj, Liviu Alexa (Facebook)

Liderul PSD Cluj, Liviu Alexa, personaj renumit pentru derapajele verbale şi atacurile adesea suburbane la adresa presei şi opozanţilor săi, anunţă că va candida la şefia partidului la congresul formaţiunii.

Alexa şi-a anunţat candidatura publicând un lung "manifest" pe Facebook, manifest în care îl acuză pe preşedintele interimar Marcel Ciolacu că "a negociat distrugerea PSD şi predarea lui pe tavă la schimb cu libertatea sa". Liviu Alexa mai susţine că planul lui Ciolacu are un anumit timing pe care dacă acesta nu îl respectă, îşi "încalţă" cătuşele şi se duce să facă integrame la Rahova.

Cât despre sine, Alexa susţine că a îndeplinit, în măsura timpului avut, obiectivul setat de Dăncilă, respectiv a făcut curăţenie şi a revigorat din temelii filiala Cluj, vidanjând "gândacii politici" care o cotropiseră.

Redăm documentul publicat de Alexa:

"MANIFESTUL DE LA CLUJ

Clujul a fost mereu un punct de reper al României, mai ales în politică. Considerat în mod greşit fief al Dreptei, Clujul este însă un judeţ al Opoziţiei, dar a fost mereu antitrend în România dintr-o datorie morală pe care o are faţă de ea, în calitate de inimă a Transilvaniei: datoria de a aduce aminte ţării că trebuie să existe şi alte puncte de vedere, că trebuie să accepte şi alte perspective ale realităţii de zi cu zi.

Pentru că liderii de la Bucureşti ai PSD au ignorat timp de 30 de ani Clujul, l-au călcat în picioare cu impuneri stupide, nu s-au străduit sa îl înţeleagă, Clujul a devenit un bastion antipesedist. Şi pe bună dreptate. Căci clujenii nu au avut ce să vadă până acum 4 luni la PSD. În ultimii 14 ani, PSD Cluj a fost coliba în care s-au aciuat lideri analfabeţi, leneşi, superficiali, care şi-au folosit funcţiile pentru a-şi umple buzunarele. PSD Cluj nu a fost o casă primitoare pentru Stânga, pentru pesediştii clujeni, pentru "talpă".

În urmă cu 4 luni, am primit mandat de la doamna Viorica Dăncilă să mă ocup de curăţenie în PSD Cluj, ea cerându-mi cu o fermitate pe care nu am mai văzut-o la alţi preşedinţi PSD să distrug blaturile liderilor locali, să curăţ filiala de incompetenţi şi sinecurişti. Şi asta am făcut împreună cu echipa mea: am vidanjat gândacii politici care cotropiseră partidul, am primenit Casa PSD Cluj şi am chemat la muncă oameni noi, alături de cei vechi care fuseseră alungaţi. Rezultatele au fost pe măsură, foarte bune dacă ţinem cont de noroiul cronic al ratării din PSD Cluj, cea mai slabă filială din România: am dublat numărul de voturi de la europarlamentare.

În fapt, eu am îndeplinit, în măsura timpului avut, obiectivul setat de Dăncilă: am făcut curăţenie şi am revigorat din temelii filiala.

Sosirea domnului Marcel Ciolacu ca "interimar" al PSD a adus cu sine acum câteva zile o decizie şocantă pentru PSD Cluj: impunerea unui "coordonator" de la Bucureşti în persoana unui acolit de-al domnului Ciolacu, ca şi cum PSD Cluj ar fi o filială cu proşti ce are nevoie de "lumina" Capitalei ca să existe. În fapt, domnul Marcel Ciolacu a acţionat abuziv, intervenind cu bocancii asupra vieţii politice a unei filiale locale, supărat pe faptul că am refuzat integrarea în filială a doi deputaţi care au trădat partidul acum 3 luni fugind la Pro România.

Am refuzat, în adevăr, fiindcă, spre deosebire de domnul Ciolacu, care s-a anturat mereu cu adversarii politici ai PSD sau cu securiştii, eu am detestat mereu trădătorii.

Practic, mesajul transmis de domnul Marcel Ciolacu către PSD Cluj este clar: nu doreşte să continuăm curăţenia în partid, doreşte reinstalarea unor scursuri politice, doreşte revenirea în filială a unor slugi preaplecate, doreşte să frângă coloana vertebrală a PSD de tot şi pentru totdeauna.

Clujul nu e singurul duşman al domnului Ciolacu, dar este foarte important pentru brandingul său. În fapt, domnul Ciolacu pregăteşte asalturi abuzive asupra mai multor filiale - Arad, Maramureş, Târgu-Mureş, în general, pe ideea că are nevoie de lideri slabi în locul celor existenţi, care să îi pupe ghiulul. Fiindcă intenţia domnului Marcel Ciolacu e să pună gheara pe PSD. Ignoraţi declaraţiile lui penibile şi jocul actoricesc de gimnaziu: Ciolacu vrea să "guvernească" peste PSD şi să realizeze acest deziderat prin ameninţări, instaurarea fricii şi măsuri abuzive. Ca un dictator.

Nu e o prostie planul vehiculat de media, acela că PSD trebuie "predat" la cheia de 20 la sută securiştilor şi lui Iohannis. Asta e misiunea ocultă a domnului Ciolacu care a negociat distrugerea PSD şi predarea lui pe tavă la schimb cu libertatea sa, iar planul are un anumit timing pe care, dacă Marcel Ciolacu nu îl respectă, îşi "încalţă" cătuşele şi se duce să facă integrame la Rahova. De aici graba, de aici presiunea pe care o pune acesta pe partid şi pe CEX.

Joi, Marcel Ciolacu şi Victor Ponta au fost în vizite secrete la Klaus Iohannis ca să ia "lumină" şi să primească update-uri la calendarul de distrugere al PSD şi al României. Dacă aţi observat, domnul Ciolacu e puţin transpirat şi aruncă petarde strălucitoare în CEX ca să grăbească lucrurile: a promis analize "serioase", nu s-a întâmplat nimic, a promis dezbateri deschise despre rebrandingul PSD, a lătrat despre o politică nouă de cadre, despre reforma PSD. Şi ciuciu!

O jurnalistă remarca recent că domnului Marcel Ciolacu i s-a "umflat capul". Şi eu cred asta, însă văd că ceilalţi colegi nu remarcă sau remarcă şi aleg să tacă - fie din pragmatism politic, fie din laşitate. Domnul Marcel Ciolacu se crede deja Papa de la Vatican, ne vorbeşte afectat despre “abuzuri” instigându-ne de fapt la uciderea democraţiei în PSD, ne argumentează ca la orele de retorică de la Universitatea Ecologică pe care a absolvit-o la 37 de ani că nu mai e nevoie de competiţie în Congres, că trebuie să facem un "conclav", cu dezbateri simpliste la tejgheaua din Kiseleff şi să iasă "fumul alb", ce mai!, noaptea minţii!, după care eventual să zbierăm cu lacrimi de fericire: Habemus Ciolacum!

Pe mine mă îngrijorează putoarea dictaturii ce se insinuează tot mai discret în PSD. Aşa că am decis azi să deschid eu primul geamul în partid, ca să intre răcoarea energică a democraţiei în PSD: îmi anunţ candidatura pentru preşedinţia PSD la nivel naţional la Congresul din 1 martie.

Nu, nu mi s-a umflat capul ca lui Ciolacu. E dreptul meu de simplu membru al PSD să candidez. E dreptul oricărui pesedist care are de spus ceva pentru binele partidului să o facă. Nu e nici penibilă decizia mea. Motivaţia candidaturii mele este una nobilă, nu pleşoianista, candidatura mea este un semnal MARE de alarmă, vreau să sune tare în urechile tuturor liderilor PSD care au făcut din acest partid un partid mare: ridicaţi-vă şi vorbiţi, nu lăsaţi partidul pe mâna securiştilor, a liderilor malefici, nu lăsaţi PSD să moară.

Dacă aş fi un politician bătrân, dornic să mă bag în seamă, candidatura mea ar fi una demnă de tot râsul. Însă adevăratul meu scop e să declanşez "primăvara arabă" în PSD, să o fac de la Cluj-Napoca, oraşul cel mai important al României, după Bucureşti, să o fac din Inima Ardealului, regiunea istorică ce a fost mereu în ultimii 30 de ani adevăratul influencer al vieţii politice a ţării.

În ultimele 4 luni, presa de dreaptă mi-a creat imaginea unui exotic, a unui nebun, a unui interlop. Iar conducerea PSD nu m-a apărat, cum nu i-a apărat în trecut nici pe Adrian Năstase sau pe alţi lideri importanţi ce au construit partidul. Nu m-am supărat, îmi ştiu forţa.

Spre deosebire de alţii din conducerea PSD, am tiruri de cărţi citite, am o istorie întreagă de acte de curaj şi opoziţie la adresa rechinilor şi hoţilor din PNL, sunt considerat exotic pentru că nu sunt controlabil, pentru că nu vreau să mă supun şi pentru că am primit de la Dumnezeu darul curajului de a spune ce alţii nu vor nici măcar să şoptească.

Voi pregăti şi un proiect politic pentru candidatura mea la preşedinţia PSD, însă până atunci vreau sa adresez câteva întrebări şi teme de gândire membrilor PSD, liderilor PSD din organizaţiile judeţene, precum şi membrilor Colegiului Director şi membrilor CEX-ului:

1. Suntem gâtuiţi de pericolul nereformării. Unii "grei" doresc să ascundă cuvântul "reformă" sub preşuletul presiunii evenimentelor actuale, spunând că o să facem reforma după ce se liniştesc "apele". De ce acceptăm să intrăm nereformati în bătălia pentru locale şi pentru anticipate? Practic, nu s-a schimbat cu nimic situaţia din PSD, nici problemele noastre nu au cunoscut rezolvare. De ce acceptăm să mergem la tăiere fără un plan, de ce nu avem o tactică de război electoral?

2. Zecile de milioane de euro de la AEP primite de PSD sunt cheltuite discreţionar, ineficient şi netransparent. De ce nu vorbim despre asta, dragi pesedişti? De ce întoarcem capul acceptând ca diverşi preşedinţi şi diverse conduceri să "spargă" fără responsabilitate zeci de milioane de euro cu consecinţe zero în favoarea PSD? De ce filialele din teritoriu nu beneficiază de aceşti bani? Cum să crească în teritoriu filiale precum PSD Cluj, care nu a avut şi nu are niciun sprijin? Tema banilor de la AEP cheltuiţi aiurea în PSD nu există pentru că filialele puternice care au Consilii Judeţene sau primării se "descurcă". Însă banii de la AEP sunt destinaţi dezvoltării partidului atât la Centru, cât ŞI în teritoriu, pentru a elimina din discuţie parandărăturile, banii la negru, tentaţia mitei. De ce nu sunt alocate bugete pentru fiecare filiala judeţeană în vederea acoperirii nevoilor de comunicare, de organizare? Vă spun eu! Pentru că filialele din teritoriu nu contează pentru conducere decât pentru jocurile de culise.

3. Baza de date a membrilor PSD România este o minciună în proporţie de 50 la sută după estimările mele. Ne minţim când spunem că avem 600 000 de membri, în fapt, baza de date a PSD nu a mai fost evaluată şi curăţată de ani de zile. Cine îşi asumă un proiect de scanare a bazei de date pentru a şti cu adevărat pe câţi membri ne mai bazăm? Va garantez că, spre deosebire de Marcel Ciolacu, eu ştiu cum arată situaţia în multe filiale judeţene unde nu se mai fac politici de recrutare de noi membri, unde nu se mai organizează de ani de zile acţiuni politice, darămite să mai existe militanţi şi acţiuni sau evenimente politice! PSD naţional a pierdut legătura cu "talpă", a pierdut legătura şi cu primul eşalon de aleşi locali. Liderii naţionali nu mai ştiu cu adevărat ce se întâmplă în teritoriu, la Bucureşti ajung informaţii filtrate de liderii judeţeni, adeseori trunchiate în mod ordinar. Secretarul general al PSD nu trebuie să stea la Bucureşti şi să îşi cheme "vasalii" la discuţii, ci, de-a lungul mandatului, trebuie să "are", dacă tot discutăm de tractorişti, teritoriul. Căci organizaţiile judeţene sunt nereformate şi ele, îmbătrânite şi rigide. Fără o politică de recrutare corectă, PSD se va stinge de la sine. Nu trebuie să ucidă securiştii PSD, ne autodistrugem şi singuri.

4. O politică de recrutare de noi membri nu are succes fără un mesaj modern, profesionist, aplicat. De peste 5 ani de zile, PSD este praf şi pulbere la capitolul comunicare. Site-ul PSD este medieval, pagina de Facebook comunică anacronic şi static, focusul fiecărui preşedinte este să apară EL la televizor cât mai mult, iar banii de la AEP să fie tocaţi pe cumpărarea bunăvoinţei televiziunilor. PSD comunică reactiv, nu proactiv, PSD refuză să înţeleagă forţă social media şi adevăratele mecanisme ale PR-ului politic.

5. "Politica se face prin oameni", ni se spune. Oamenii trimişi de PSD în ultimii 7 ani pe diverse funcţii şi, mai ales în Parlament, au fost proşti şi slabi în marea lor majoritate. Cu rare excepţii, ei au ruşinat şi trădat PSD, ba chiar l-au atacat. Asta s-a întâmplat deoarece conducerile anterioare ale PSD au acceptat impunerile filialelor judeţene fără un minim filtru de evaluare. Am dus în parlament prea mulţi analfabeţi, asistaţi mintal, sinecurişti, oameni fără experienţă sau realizări. Când opinia publică a pus lupa pe ei, PSD a pierdut. Partidul trebuie să renunţe să mai promoveze în structurile de conducere superioare şi în guvern, atunci când va mai fi cazul să guvernăm, analfabeţi, trădători, slugi ale securiştilor sau şpăgari.

6. PSD trebuie să înfrunte abrupt şi fără teamă marile teme ale Europei: toleranţă faţă de comunitatea LGBT, politicile de mediu şi pericolul schimbărilor climatice, extremismul, prezenţa tot mai agresivă a companiilor de social media Facebook şi Google şi reglementarea acţiunilor lor, problema migranţilor, problema drogurilor, Inteligenţă Artificială, egalitatea de şanse, siguranţa alimentară, dinamica tehnologiei, inovaţia. PSD vorbeşte acum o limbă veche, este şi normal ca partidul să fie părăsit de tineri, de intelectuali, de oameni de afaceri. Urechile lor au nevoie de sunete noi, de substantive noi, au nevoie de alt ton şi alt dialog.

7. Statutul PSD există, dar nu mai contează pentru nimeni şi, mai ales, nu mai contează pentru CEX. CEXs-a transformat în organ suprem de decizie, într-un paloş supus al liderului de moment al partidului, într-o arenă în care cei care nu sunt cuminţi sau au alte păreri sunt ucişi în luptă nedreaptă, fără adversar şi fără argumente, sunt aneantizaţi cu laserul majorităţii cointeresate de frică sau de pragmatismul speranţei că vor veni timpuri mai bune. Dacă statutul PSD a devenit o cărţulie anacronică, e ok, dar atunci hai să nu ne mai minţim că suntem un partid democratic şi să decidem că singurul statut al PSD de azi înainte va fi Legea Junglei. La acest moment, asistăm la o feudalizare, nu la o modernizare a PSD.

Dragi colegi,

Rolul celor ca mine, asemuiţi "fraierilor" care îşi asumă că se luptă cu morile de vânt, este să vă arate că realitatea nu are numai o faţetă, ci mai multe perspective. Ieşiţi din bula fricii! Căci PSD a ajuns un partid trist. Ne-am schimbat sloganul moral: de la partidul care mergea la luptă să câştige TOT, am ajuns un partid care caută să supravieţuiască.

Cu speranţă,

Liviu Alexa

pesedist

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne