Lionel Messi desemnat cel mai bun jucător al anului! Jürgen Klopp, antrenorul anului

Lui Leo Messi i-a fost decernat în premieră, luni, la Milano, trofeul The Best FIFA men’s player, acesta fiind preferatul votanţilor, care a adunat 46 de puncte, cu 8 mai mult decât ocupantul locului doi - Virgil van Dijk, respectiv cu 10 peste rivalul său Cristiano Ronaldo.
Starul argentinian Lionel Messi.
Starul argentinian Lionel Messi. (FIFA Football Awards/facebook)
Marius Drăgoi
24.09.2019

Starul argentinian de la gruparea spaniolă FC Barcelona, Lionel Messi, a fost distins, luni, la Milano, pentru prima dată, cu premiul pentru cel mai bun jucător a anului, în cadrul Galei Premiilor ''The Best'', organizată de FIFA.

Messi, cel mai bun marcator european în sezonul trecut (36 goluri, care i-a adus a şasea sa Gheată de Aur) şi campion al Spaniei cu FC Barcelona, a primit cele mai multe voturi din partea căpitanilor de echipă, antrenorilor, ziariştilor şi fanilor, acumulând un total de 46 de puncte, cu 8 mai mult decât al doilea clasat, Virgil van Dijk, şi cu 10 peste Cristiano Ronaldo.

''Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au votat pentru mine. Premiile individuale sunt un loc secundar pentru mine. Important este grupul. Dar, este un moment special pentru mine, să fiu aici cu soţia mea şi cu cei trei copii'', a spus Messi, care a primit trofeul din mâinile preşedintelui FIFA, Gianni Infantino.

În anul precedent acest premiu a revenit mijlocaşului croat Luka Modric (Real Madrid).

Germanul Jurgen Klopp, conducătorul principal de joc al grupării engleze Liverpool, i-a fost atribuit la rândul lui premiul pentru cel mai bun antrenor al anului din fotbalul masculin. Acesta a cucerit Liga Campionilor în sezonul trecut cu echipa sa.

Pricipalii contracandidaţi a tehnicianului german a fost argentinianul Mauricio Pochettino, cel care a jucat finala UCL cu Tottenham, respectiv spaniolului Pep Guardiola (Manchester City).

''Trebuie să mulţumesc incredibilului meu club Liverpool. Cei care nu îl iubesc nu au inimă. Nimeni nu-şi imagina că voi fi aici acum 20 de ani, acum 10 ani, cinci ani sau chiar patru ani. Mauricio, sunt aici, în locul tău, pentru că am câştigat un meci. Aşa e fotbalul'', a declarat germanul, care-l precede la acest trofeu pe Didier Deschamps, selecţionerul echipei Franţei, campioana mondială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor