Liga Arabă îşi suspendă misiunea controversată de monitorizare din Siria

Liga Arabă îşi suspendă misiunea controversată de monitorizare din Siria, din cauza intensificării violenţelor, relatează BBC News.
(photos.com)
Epoch Times România
28.01.2012

Liga Arabă îşi suspendă misiunea controversată de monitorizare din Siria, din cauza intensificării violenţelor, relatează BBC News.

Potrivit unui comunicat, observatorii vor rămâne în Siria, dar îşi vor suspenda temporar activitatea.

Misiunea a fost lansată în decembrie pentru a monitoriza respectarea de către Damasc a planului Ligii de a pune capăt violenţelor. Însă mai multe ţări au anunţat că îşi retrag observatorii.

Opoziţia siriană a criticat misiunea ca fiind fără nicio putere.

"S-a decis să se oprească imediat activitatea misiunii Ligii Arabe în Siria", a declarat secretarul general al organizaţiei, Nabil el-Arabi.

Activişti spun că 135 de persoane au fost ucise în Siria în ultimele două zile. Potrivit ONU, peste 5.000 de persoane au murit de la declanşarea protestelor faţă de guvernul preşedintelui Bashar al-Assad, în luna martie 2011.

Autorităţile siriene au declarat că circa 2.000 de membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în revolte.

Informaţiile nu pot fi verificate din surse indepedente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor