Liderul deputaţilor PSD, mesaj către PNL: V-aţi apucat să furaţi primari. Inclusiv oamenii lui Dragnea

Alfred Simonis
Alfred Simonis (Epoch Times România)

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, i-a acuzat, miercuri, pe liberali că “fură” primari din rândul social-democraţilor şi că îi şantajează cu ajutorul fondurilor guvernamentale. Mai mult, Simonis le-a reproşat liberalilor că, deşi au promis în 2019 că nu vor accepta “traseişti”, acum şi-au schimbat atitudinea şi primesc chiar pe unii care consideră că preşedintele Iohannis “nu este român”.

“Domnule prim-ministru, vreau să fiu foarte clar de la început, pentru noi sunteţi un premier căzut, înfrânt la vot, demis printr-o moţiune de cenzură. Cariera dumneavoastră politică şi administrativă era într-un picaj total. Şansa dumneavoastră a fost această nenorocire a românilor, pentru că în pandemia din martie ar fi trecut de Parlament orice Guvern, atât de gravă era situaţia! Sunteţi disperaţi că oamenii s-au prins şi încercaţi prin orice metode să îi păcăliţi. Ştiţi şi voi că dezastrul produs la guvernare este greu de ascuns, aşa că aţi accelerat caruselul jafului şi aţi trecut la nivelul următor.

Nu mai furaţi doar bani, v-aţi apucat de furat primari. V-aţi apucat de şantajat primari PSD chiar în sediul Guvernului. Pe banii românilor. Cine refuză să se vopsească în galben, pierde proiectele PNDL. De asta aţi reevaluat acest program despre care aţi spus că este o nenorocire când vă aflaţi în opoziţie. Acum la putere este ideal ca aspirator pentru aleşi locali. De asta aţi abandonat promisiunea că nu veţi primi traseişti strigată anul trecut pe la toate mitingurile”, a susţinut Simonis de la tribuna Parlamentului.

Totodată, liderul PSD îi acuză pe liberali că au folosit “fără jenă” fondurile publice pentru a transfera primari din “toate colţurile ţării”, inclusiv din Teleorman sau din Timiş, dându-l ca exemplu pe primarul comunei timişorene Bethausen, Ioan Lihoni, care, în 2019, a convins mai mulţi apropiaţi să participe la un miting de susţinere a fostului premier Viorica Dăncilă şi a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis “nu este român”.

“Aţi transferat primarii lui Dragnea, aţi transferat oamenii lui Dragnea. Parcă nu vă plăcea domnul Dragnea, domnule Orban. Vă plac oamenii, primarii dânsului acum? Vă mai deranjează? Aţi transferat din toate colţurile ţării şi aţi transferat primari şi din Timiş. De la mine din Timiş. Unul şi-a scos mama în stradă, aceasta doarme la marginea satului în Teremia Mare. Altul... i-aţi promis că îl veţi scăpa de nişte dosare la Sacoşu Turcesc.

Însă cel mai tare transfer este primarul de la Bethausen. Ştiţi ce spunea domnul Lihoni despre Iohannis acum un an? Citez: „Iohannis nu este român şi nu este din rasa noastră”. Acum l-aţi luat la PNL, domnule Orban. Pe niciunul dintre cei trei, PDS-ul nu i-ar mai fi pus candidaţi la alegerile locale. Apropo, Iohannis ştie că l-aţi transferat pe ăsta?”, l-a întrebat Simonis pe premierul Ludovic Orban, prezent la şedinţa din Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne