Liderul AUR, huiduit de revoluţionari şi alungat de pe treptele Catedralei din Timişoara / Jandarmii, nevoiţi să intervină

George Simion
George Simion (capura video)

Co-preşedintele AUR George Simion a mers, miercuri seară, alături de membri ai partidului său, în Piaţa Victoriei din Timişoara, la 31 de ani de la Revoluţie, însă n-a avut parte de o primire prea călduroasă.

Prezenţa sa a stârnit indignarea în rândul mai multor timişoreni, printre care şi participanţi la Revoluţia din decembrie 1989, care i-au aruncat cuvinte grele în timp ce încerca să îşi ţină discursul.

"Să vă fie ruşine că într-o zi ca asta vă faceţi propagandă electorală!", "N-ai tu nimic cu morţii Timişoarei, nenorocitule!", "Ruşine să vă fie!", "Gunoiule!", "Tâlharilor", i-au strigat oamenii lui George Simion.

De cealaltă parte, susţinătorii săi au răspuns scandând slogane de partid.

În zadar a încercat Simion să calmeze mulţimea, cerând un moment de reculegere pentru victime. A fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru ca situaţia să nu degenereze, fiind făcut un cordon de protecţie în jurul liderului AUR şi al susţinătorilor săi.

Potrivit podul.ro, George Simion a fost oprit să ajungă pe treptele Catedralei Mitropolitane de la Timişoara, simbol al Revoluţiei şi sacrificiului uman din Decembrie 1989, unde voia să depună candele în memoria eroilor.

Deranjate de faptul că AUR, formaţiune catalogată de majoritatea analiştilor drept extremistă, are în componenţă două personaje conectate cu intervenţiile brutale ale regimului comunist dictatorial contra protestatarilor din Decembrie 1989, Francisc Toba şi Nicolae Roman, ajunşi şi deputaţi în Parlamentul României cu ocazia alegerilor din 6 decembrie, mai multe zeci de persoane, printre care şi participanţi la evenimentele de acum 31 de ani, au format un lanţ uman cerându-i lui Simion să nu "murdărească" acest monument sacru al Revoluţiei.

"Du-te la Focşani, gunoiule. Aveţi doi criminali între voi, nesimţiţilor!" şi "Ai venit în Timişoara să murdăreşti treptele Catedralei! Pune-ţi masca, idiotule. Aţi transformat o comemorare într-o adunare de partid. Cum să ne conducă nişte ofiţeri care au tras în popor?!", i-au reproşat oamenii lui Simion.

Liderul AUR a pornit apoi spre casa lui Laszlo Tokes, stârnind comentarii ironice printre revoluţionarii Timişoarei cu privire la atitudinea şi mesajele anti-maghiare ale formaţiunii sale.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.