Licitaţie cu obiecte personale ale actriţei Elizabeth Taylor

Actriţa Elizabeth Taylor (arhivă).
Actriţa Elizabeth Taylor (arhivă). (OLIVIER LABAN-MATTEI / AFP / Getty Images)

O colecţie cu lucruri personale ale actriţei Elizabeth Taylor, printre care bijuterii, rochii de cocktail şi costume din filme, vor fi scoase la licitaţie la Beverly Hills, în California, a anunţat joi Julien's Auctions, relatează Reuters.

Colecţia, care provine de la un fost angajat al actriţei al cărui nume nu a fost dezvăluit, va fi expusă de marţi în Irlanda, iar la 12 octombrie va fi scoasă la licitaţie.

Principala piesă o reprezintă un set de cercei şi colier din aur de 18 karate, pe care organizatorii licitaţiei se aşteaptă să o vândă pentru o sumă cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de dolari. Setul include multiple pietre preţioase precum topaz, diamant, peridot şi cuarţ.

Elizabeth Taylor, care a murit în 2011 la vârsta de 79 de ani, a întruchipat glamour-ul Hollywoodului din perioada de aur pin dragostea sa pentru diamante, prin ochii săi violeţi şi prin viaţa sa amoroasă tumultoasă care a inclus opt căsătorii, dintre care două cu actorul Richard Burton.

Într-o carieră care s-a întins pe şapte decenii, Elizabeth Taylor, actriţă britanico-americană, şi-a câştigat pentru prima dată faima la vârsta de 12 ani, cu filmul 'National Velvet' din 1944, şi a fost nominalizată pentru cinci premii Oscar. Ea a câştigat trofeul pentru cea mai bună actriţă cu rolul din 'Butterfield 8' (1960) şi 'Who's Afraid of Virginia Woolf?' (1966).

La vânzare a mai fost scoasă şi coroana de şoim pe care Elizabeth Taylor în filmul 'Cleopatra' din 1963, când şi-a început aventura amoroasă cu Burton. Coroana, care a contribuit la premiul Oscar pentru costume câştigat de acest film, este aşteptată să se vândă pentru 2.000 sau 3.000 de dolari.