Liberalii s-au ales cu plângere penală pentru Congresul din septembrie. Conducerea PNL, acuzată de zădărnicirea combaterii bolilor

Preşedintele Klaus Iohannis, fără mască de protecţie, la Congresul PNL
Preşedintele Klaus Iohannis, fără mască de protecţie, la Congresul PNL (Facebook - Marcel Ciolacu)

Asociaţia Geeks for Democracy a depus luni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 un denunţ împotriva PNL, reprezentat de preşedintele formaţiunii, Florin Cîţu, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, informează Investigatoria.ro.

Denunţul vine în condiţiile în care, pe 25 septembrie, în plină pandemie, PNL a convocat 5.000 de oameni la congresul organizat la Romexpo.

Deşi liberalii au susţinut că evenimentul se va desfăşura în condiţii de siguranţă, cu distanţare, cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, lucrurile nu au stat aşa în realitate. Controalele la intrare au fost superficiale iar apoi liberalii s-au înghesuit şi la terasele unde pe grătare sfârâiau mici şi fripturi, şi la votul amânat până târziu, ceea ce a creat îmbulzeală.

Mai mult, unii participanţi n-au purtat măşti, printre aceştia numărându-se şi preşedintele Iohannis, deşi era în spaţiu închis.

Potrivit denunţului, se poate identifica un raport de cauzalitate între rata ulterioară a infectărilor şi deceselor, generat de faptul că la două săptămâni după organizarea Congresului, rata de infectare la nivelul Capitalei a crescut de 5 ori, adică de la 3 la 15.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne