Liberalii ies la atac. "Moştenirea Guvernului PSD – datorii de rambursat de 10 miliarde de euro numai în 2016"

Românii au fost păcăliţi de guvernarea PSD, vreme de patru ani. Fostul premier Victor Ponta nu are curajul să recunoască faptul că a vulnerabilizat stabilitatea financiară a ţării şi a slăbit puterile mediului de afaceri, acuză Ialomiţianu.
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta (Epoch Times România)

Fostul premier Victor Ponta şi PSD continuă să susţină că economia României a crescut ca Făt-Frumos în perioada cât au fost la putere, dar uită să menţioneze că acest lucru a fost obţinut printr-o îndatorare fără precedent a românilor, cu peste 22 miliarde de euro, a declarat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu.

"Din păcate, s-a uitat mult prea repede lipsa de transparenţă de care a dat dovadă Guvernul PSD în cei patru ani în care a guvernat România. Câtă vreme a fost prim-ministru, Victor Ponta a ţinut cea mai mare parte a informaţiilor macroeconomice şi bugetare la secret, manipulând opinia publică în jurul marilor performanţe inexistente ale guvernării.

Ceea ce m-a determinat să reacţionez este faptul că, deşi nu mai este prim-ministru, Victor Ponta continuă să propage informaţii false asupra modului în care a fost guvernată ţara în perioada 2012-2015 şi nu are curajul să recunoască faptul că a vulnerabilizat atât stabilitatea financiară a ţării, dar a slăbit şi puterile mediului de afaceri", a declarat Ialomiţianu.

Potrivit deputatului PNL, o radiografie atentă a actualului context macroeconomic scoate cu uşurinţă în evidenţă dezastrul lăsat în urmă de guvernarea PSD.

"Victor Ponta şi PSD continuă să susţină că economia României a crescut ca Făt-Frumos, mult şi sănătos, însă nu au spus niciodată că sporurile de creştere nu s-au obţinut printr-o creştere sănătoasă şi printr-o dezvoltare reală a performanţelor mediului de afaceri, ci doar printr-o îndatorare fără precedent a românilor, cu peste 22 miliarde de euro, din care aproximativ 10 miliarde de euro trebuie să fie plătiţi de români numai în anul 2016.

Dacă adăugăm la această datorie şi dobânzile de câteva miliarde de lei plătite în contul datoriei publice, fiecare român îşi dă imediat seama cum a fost păcălit de către guvernarea PSD, vreme de patru ani. Dacă am descrie pe scurt guvernarea PSD, putem spune fără ezitare că a fost "guvernarea pe caiet", în care PSD a făcut datoriile, iar guvernele următoare şi românii trebuie să le plătească în viitor", susţine Ialomiţianu.

În opinia liberalului, nu numai stabilitatea finanţelor publice a fost afectată de incompetenţa PSD la guvernare, ci şi mediul de afaceri. În anul 2012, atunci când PSD a venit la guvernare, agenţii economici români erau încă foarte slăbiţi de efectele negative ale crizei economice, mare parte dintre aceştia găsindu-şi salvarea în penetrarea pieţelor externe, prin exporturi.

"Cum un necaz nu vine niciodată singur, mediul de afaceri a trebuit să ţină piept şi unei guvernări incompetente a PSD, bazată doar pe îndatorare excesivă, pe creşterea numărului de taxe şi a cuantumului acestora, precum şi pe programarea plăţii dezastrului guvernării în viitor, adică din 2016.

Rănile lăsate de Guvernarea PSD sunt adânci şi dureroase: exporturile încep să înregistreze un declin; consumul intern se bazează exclusiv pe importuri, în vreme ce fructele şi legumele româneşti ajung materie furajeră; lucrările de infrastructură se contabilizează numai cu minus; România continuă să exporte forţă de muncă în străinătate, pentru că în ţară tinerii nu au unde munci pe salarii decente", a mai precizat fostul ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne