Liberalii cer sprijin europenilor în procesul de integrare a Moldovei în UE

(photos.com)
Ana Chitoroagă
11.11.2012

Liberalii au înaintat, la Dublin, în cadrul Congresului Partidului European Liberal Democrat şi Reformist, un proiect de rezoluţie prin care solicită sprijinul liberalilor europeni în procesul de integrare europeană a ţării noastre.

Potrivit Partidului Liberal, în cei trei ani de guvernare, AIE a făcut un şir de reforme, fiind sprijinită de UE şi SUA, care apropie Republica Moldova de standardele şi valorile europene. Iar acest lucru este confirmat şi de negocierile avansate ale celor trei acorduri, semnarea cărora va însemna o perspectivă clară de aderare la UE, relatează Publika.TV.

În contextul celor expuse, în proiectul rezoluţiei propuse de PL, care urmează a fi votat de membrii ELDR se menţionează: “Congresul ELDR de la Dublin din noiembrie 2012 recunoaşte Republica Moldova drept un stat European şi apreciază reformele pe care Republica Moldova şi le-a asumat în vederea devenirii unui stat membru al UE. Congresul ELDR declară susţinerea tuturor liberalilor europeni, inclusiv a deputaţilor, eurodeputaţilor, miniştrilor, comisarilor europeni, care vor exprima angajamentul şi sprijinul pentru perspectiva aderării la UE a Republicii Moldova, inclusiv prin semnarea Acordului de asociere şi a Acordului de creare a Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător în toamna anului 2013, şi a Acordului de liberalizare a regimului de vize în prima jumătate a anului 2014”.

Rezoluţia face referire la faptul că integrarea Republicii Moldova în UE va însemna o garanţie în plus pentru independenţa, suveranitatea, integritatea teritorială şi securitatea naţională.

Conform procedurii prevăzute de regulamentul intern, rezoluţia PL va fi supusă discuţiilor pe interior de către reprezentanţii ELDR, iar ulterior prezentată pentru a fi aprobată.

Precizăm că în perioada 8-10 noiembrie 2012, la Dublin, Irlanda, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, şi vicepreşedintele formaţiunii, Corina Fusu, participă la lucrările celui de-al 33-lea Congres anual al Partidului European Liberal Democrat şi Reformist.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor