Liberalii caută premier "made in West"

Tânăr, antreprenor de succes în Occident, competenţe manageriale deosebite - acesta ar fi profilul candidatului pe care îl caută liberalii, pentru a-l propulsa pe postul de premier după alegerile din toamnă.
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga
Alina Gorghiu şi Vasile Blaga (Epoch Times România)

Liberalii caută un candidat-locomotivă care să conducă lista partidului la alegerile din toamnă şi pe care îl pot prezenta drept candidatul la funcţia de prim-ministru, relatează evz.ro.

O sursă apropiată de conducerea PNL a declarat pentru evz.ro, că una din strategiile liberalilor în perspectiva alegerilor parlamentare este să caute înlocuitor pentru Dacian Cioloş, care, reamintim, a exclus categoric ideea de a candida la alegerile din toamnă sau de a se alătura PNL. În consecinţă, unul dintre liderii partidului, mai exact Teodor Atanasiu, ar fi fost trimis la "vânătoare" de candidaţi în afara graniţelor României.

Profilul candidatului este: tânăr, antreprenor de succes în Occident, competenţe manageriale deosebite. "Vânătoarea" a început, fiind programată o întâlnire între Teodor Atanasiu şi câţiva candidaţi într-o capitală europeană.

"Este greu de spus cât ştie preşedintele Klaus Iohannis de această intenţie a liberalilor, dar evoluţiile din ultima vreme ne-au arătat că Partidul Naţional Liberal nu a avut iniţiative politice majore fără o consultare prealabilă cu Palatul Cotroceni. Deci nu putem presupune că Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au luat această decizie fără cel puţin o informare a şefului statului.", arată evz.

Articolul integral poate fi citit aici