Leonard Orban: A fost identificată o formulă care va facilita accesul în România a oamenilor de afaceri turci

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban. (www.gov.ro)
Epoch Times România
04.04.2012

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, a declarat, miercuri, că a fost identificată o formulă privind facilitarea accesului oamenilor de afaceri turci în România.

Întrebat care este stadiul demersurilor privind vizele, Orban a afirmat că a fost găsită o soluţie în acest sens pentru oameni de afaceri.

"Am căutat o soluţie la cererile repetate şi justificate de facilitare a vizelor pentru oamenii de afaceri. A fost identificată o formulă care urmează să fie pusă în aplicare şi care va facilita accesul oamenilor de afaceri turci în România", a spus ministrul, după semnarea cu omologul său turc, Egemen Bagiş, a memorandumului de înţelegere româno-turc privind afacerile europene.

Oficialul turc a susţinut că România reprezintă soluţia în ceea ce priveşte vizele pentru cetăţenii turci.

"Este aproape ilogic ca două ţări atât de apropiate cum sunt România şi Turcia să-şi aplice vize. Este şi ilogic şi absolut în afara principiilor juridice ca UE să aplice vize Turciei. România nu este problema în ceea ce priveşte vizele pentru cetăţenii turci. România reprezintă rezolvarea problemei vizelor pentru cetăţenilor turci. Şi din acest punct de vedere, suntem recunoscători Guvernului României", a spus ministrul turc al Afacerilor Europene.

El a mai arătat că în ceea ce priveşte problema recunoaşterii diplomelor, ministrul învăţământului din Turcia va face o vizită în România, prilej cu care va discuta şi acest subiect, dar şi alte teme.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor