Leo Messi va lipsi de la JO 2016 de la Rio de Janeiro

"Messi nu va merge la Jocurile Olimpice, pentru că în acest an vom avea un program încărcat la prima reprezentativă.. Vreau să câştig competiţii, dar nu cu orice preţ, nu vreau să arunc jucătorii în teren ca să moară acolo"
Vedeta argentiniană Lionel Messi
Vedeta argentiniană Lionel Messi (Leo Messi/facebook)

În vârstă de 28 de ani, vedeta argentiniană Lionel Messi, va lipsi de la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro, antrenorul Gerardo Martino dorind prin neconvocarea acestuia la selecţionata olimpică să-l protejeze pe acesta în urma programului competiţional foarte solicitant, informează Reuters.

''Messi nu va merge la Jocurile Olimpice, pentru că în acest an vom avea un program încărcat la prima reprezentativă. Avem Copa America din SUA, Jocurile Olimpice şi apoi patru meciuri din preliminariile CM 2018. Vreau să câştig competiţii, dar nu cu orice preţ, nu vreau să arunc jucătorii în teren ca să moară acolo'', a afirmat selecţionerul Martino pentru postul de radio La Red.

Reprezentanta albiceleste care a câştigat aurul olimpic la Atena în 2004 şi la Beijing în 2008, unde atacantul clubului catalan FC Barcelona a fost de neînlocuit, acesta având un rol deosebit în obţinerea titlului olimpic, nu a reuşit să se califice şi la ultima Olimpiadă, cea de la Londra din 2012.