Lenny Kravitz revine la Bucureşti

Lenny Kravitz (Robert Cianflone / Getty Images)
Bogdan Costea
05.06.2012

Cântăreţul newyorkez Lenny Kravitz vine pentru a doua oară la Bucureşti în cadrul turneului internaţional de promovare a noului său album, Black and White America. Vocea sa inconfundabilă va răsuna în Piaţa Constituţiei pe 28 septembrie 2012, la ora 20.

Black And White America este cel de-al nouălea album al cântăreţului şi conţine 16 piese în stil funk cu influenţe rock. “O mare parte din acest album este influenţată de muzica pe care o ascultam când eram în şcoală sau în liceu. Soul, R&B, trupe ca Earth, Wind and Fire, producţii marca Quincy Jones ca Brothers Johnson – astea erau albumele care m-au învăţat multe despre producţia muzicală şi cum să aranjez piesele”, spune Lenny Kravitz.

Albumul conţine piese care ies în evidenţă, melodii precum Push, Super Love şi Come On Get It. Cu toate acestea, piesa care dă titlul albumului pare să atragă cel mai mult atenţia. Pe fundalul asigurat de o linie de bas funky, Kravitz cântă "There is no division…the future looks as though it's come around".

Black And White America a fost scris ca o reacţie la un documentar pe care Kravitz l-a văzut la televizor, în perioada de după alegerea lui Barack Obama ca preşedinte al Statelor Unite. Prin versurile compuse, autorul evocă povestea propriei sale familii, experienţele dureroase ale părinţilor săi – un cuplu inter-rasial –, în anii ʹ60. "Lumea îi înjura şi îi scuipa", îşi aminteşte artistul. "Iar asta era în New York, nu în vreun stat din sud. Aşa că albumul ăsta este despre mine personal şi despre situaţia rasială din această ţară. Poate ca lucrurile au început să se mişte în direcţia cea bună, dar există în continuare oameni care plătesc tribut unor idei învechite".

La începutul acestui an, artistul a susţinut un concert la Daytona Internaţional Speedway, cu ocazia cursei Daytona 500 care inaugurează sezonul NASCAR. Prestaţia sa a fost urmărită de peste 150.000 de spectatori şi peste 10 milioane de telespectatori.

Turneul de promovare al noului material discografic cuprinde concerte în Londra, Rotterdam, Strasbourg, Berlin, Praga, Milano, Paris şi Bucureşti.

Lenny Kravitz a debutat în 1989 cu albumul Let Love Rule şi de atunci, a vândut peste 35 de milioane de discuri şi a câştigat patru Premii Grammy.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor