Legiunea “Libertatea Rusiei” acuză trupele lui Putin de bombardarea civililor din regiunea rusă Belgorod

Soldaţi ruşi
Soldaţi ruşi (pravda.com.ua)

Legiunea “Libertatea Rusiei”, care a efectuat în ultima perioadă diverse incursiuni pe teritoriul rusesc dinspre Ucraina, a declarat, sâmbătă, pe contul său de Twitter, că trupele ruseşti îşi bombardează propria populaţie.

„Armata lui Putin îşi continuă bombardamentele haotice asupra regiunii Belgorod. În încercarea de a lovi cumva forţele noastre, inamicul inundă aşezările cu tiruri, fără să ţină cont de victimele civile. Deja astăzi au avut loc lovituri de artilerie asupra aşezărilor Şebekino, Novaya Tavoljanka, Murom şi altele.

O unitate specială de Tik-Tok, Akhmat, a fost redistribuită în zona operaţiunilor de luptă pentru a desfăşura operaţiuni de informare. Este vorba de o forţă specială folosită de generalii lui Putin doar pentru înscenări video. Prin urmare, în viitorul apropiat ne aşteptăm să vedem videoclipuri dramatizate în acest stil din partea trupelor regimului”, a precizat Legiunea.

Totodată, Legiunea a transmis că locuitorii din regiunea Belgorod care vor să fugă de bombardamente pot beneficia de mai multe „coridoare umanitare” pentru a se adăposti în Ucraina:

„Având în vedere ameninţarea la adresa civililor, am convenit cu comandamentul ucrainean să deschidem coridoare umanitare pentru locuitorii din Belgorod care suferă din cauza bombardamentelor armatei regimului. Oricine are nevoie de asistenţă, prin consimţământ voluntar, poate fi evacuat în interiorul Ucrainei pentru a primi adăpost şi pentru a i se asigura toate nevoile de bază necesare”.

Legiunea este o grupare rusă cu baza în Ucraina, condusă de o figură a opoziţiei ruse, Ilia Ponomarev, care susţine că acţionează în interiorul Federaţiei pentru răsturnarea regimului lui Vladimir Putin.