Legea marţială şi mobilizarea generală, prelungite în Ucraina

Razboiul din Ucraina
Razboiul din Ucraina

Rada Supremă (Verkhovna Rada) a prelungit legea marţială şi mobilizarea generală în Ucraina cu 90 de zile, până la 23 august. Acest lucru a fost anunţat de deputatul ucrainean Iaroslav Zhelezniak, pe Telegram, relatează Ukrinform.

"Verkhovna Rada a prelungit legea marţială până la 23 august", a scris deputatul.

Potrivit acestuia, Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) a prelungit, de asemenea, mobilizarea generală până la 23 august.

Pe 24 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat începutul unei invazii la scară largă în Ucraina. În aceeaşi zi, în ţară a fost impusă legea marţială, care urma să dureze până la 26 martie. Ulterior, aceasta a fost prelungită pentru încă 30 de zile, până la 25 aprilie, apoi până la 25 mai.

Tot la 24 februarie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care introducea mobilizarea generală în ţară. Aceasta se desfăşoară în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a decretului.

La 18 mai, şeful statului a depus în parlament proiectele de lege prin care se propune prelungirea legii marţiale şi a mobilizării generale în Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe