Legea marţială şi mobilizarea generală, prelungite în Ucraina

Razboiul din Ucraina
Razboiul din Ucraina

Rada Supremă (Verkhovna Rada) a prelungit legea marţială şi mobilizarea generală în Ucraina cu 90 de zile, până la 23 august. Acest lucru a fost anunţat de deputatul ucrainean Iaroslav Zhelezniak, pe Telegram, relatează Ukrinform.

"Verkhovna Rada a prelungit legea marţială până la 23 august", a scris deputatul.

Potrivit acestuia, Rada Supremă (parlamentul unicameral ucrainean) a prelungit, de asemenea, mobilizarea generală până la 23 august.

Pe 24 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat începutul unei invazii la scară largă în Ucraina. În aceeaşi zi, în ţară a fost impusă legea marţială, care urma să dureze până la 26 martie. Ulterior, aceasta a fost prelungită pentru încă 30 de zile, până la 25 aprilie, apoi până la 25 mai.

Tot la 24 februarie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care introducea mobilizarea generală în ţară. Aceasta se desfăşoară în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a decretului.

La 18 mai, şeful statului a depus în parlament proiectele de lege prin care se propune prelungirea legii marţiale şi a mobilizării generale în Ucraina.