Leancă doreşte înăsprirea sancţiunilor pentru şoferi

.
. (photos.com)

Premierul Iurie Leancă solicită modificarea Codului Rutier în vederea înăspririi sancţiunilor pentru şoferii care nu respectă regulile de circulaţie în trafic. Solicitarea a fost făcută, miercuri, în debutul şedinţei guvernului, după ce membrii executivului au ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor tragicului accident petrecut marţi seară lângă oraşul Vatra, în care şi-au pierdut viaţa şapte persoane.

Potrivit "Infotag", premierul a făcut un apel către toţi şoferii cerându-le să manifeste maximă responsabilitate atunci când se află în trafic.

"Mi-aş fi dorit ca prima şedinţă a guvernului din acest an să înceapă cu o altă dispoziţie. Cu regret, însă, aseară a avut loc un grav accident rutier. Este o mare tragedie. Fac un apel către şoferi să conducă atent şi responsabil pentru că de ei depinde viaţa şi siguranţa tuturor celor care participă la trafic. Graba face să avem astfel de tragedii. Este responsabilitatea şoferilor ca să asigure regimul de viteză", a spus premierul, care a transmis condoleanţe rudelor victimelor decedate în accidentul de marţi seară.

În acest context, Iurie Leancă a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Dorin Recean, să întreprindă toate demersurile necesare pentru ca şoferii care încalcă regulile de circulaţie să fie sancţionaţi cât mai aspru.

"Totodată, cred că ar trebui să intensificaţi controalele în trafic. Aveţi o operaţiune numită "Nopţile albe", dar probabil ar trebui să mai iniţiaţi una, de genul "Zilele negre", a spus premierul.

De asemenea, Leancă a solicitat Ministerului Educaţiei să verifice calitatea studiilor efectuate la Şcolile auto din ţară şi a procesului de obţinere a permiselor de conducere.

"Nu exclud că aceste accidente sunt şi rezultatul instruirii insuficiente. Zilnic auzim despre tineri la volanul unor autoturisme scumpe care nu respectă regulile de circulaţie şi care se aleg doar cu o amendă nesemnificativă", a conchis premierul.