Lăzăroiu solicită eurodeputaţilor români să-i ceară lui Barroso să-l întrebe pe Ponta de situaţia ISC

Sebastian Lăzăroiu (www.gov.ro)
Epoch Times România
26.05.2012

Sebastian Lăzăroiu a iniţiat pe Facebook un demers în calitate de ”cetăţean român şi alegător” de a solicita europarlamentarilor români să redacteze o scrisoare către preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, ca la întâlnirea cu Victor Ponta să clarifice retragerea ISC din Trofeul Calităţii.

Fostul consilier prezidenţial a postat o scrisoare pe Facebook, îndemnându-şi cititorii paginiii sale ca, dacă sunt de acord cu mesajul, să-l distribuie mai departe.

”Întrucât premierul României Victor Ponta va avea săptămâna viitoare o întâlnire cu dl. JMD Barroso pe doua teme: Schengen si MCV, întrucât premierul României Victor Ponta, în dispreţ faţă de români, nu a răspuns la câteva întrebări legate de cazul Grăjdan-Năstase de ingerinţă politică în actul de justiţie, în calitate de alegător, cer europarlamentarilor români să redacteze o scrisoare către Preşedintele CE în care să adauge la punctajul discuţiei cu premierul Romăniei următoarele întrebari relevante pentru MCV: Care este motivul pentru care premierul, îndată ce a fost învestit în funcţie, a trecut ISC din subordinea MDRT în subordinea proprie? Care este motivul pentru care premierul Ponta nu a trimis nici până la această oră corpul de control la ISC pentru a elucida modul în care această instituţie şi-a schimbat într-o lună de zile punctul de vedere, influenţând actul de justiţie? Care este motivul pentru care premierul Ponta l-a demis pe şeful ISC, aflat în directa sa subordonare, abia după ce scandalul izbucnise în presă şi DNA a descins la sediul ISC şi nu după ce a aflat că ISC a trimis o adresă cu un alt punct de vedere în procesul Trofeul Calitatii? Care sunt efectele concrete asupra actului de justiţie ale adresei emise de şeful ISC demis?”, este solicitarea lui Sebastian Lăzăroiu, care se semnează ”cetăţean român şi alegător”.

Premierul Victor Ponta a explicat vineri, la Palatul Victoria, că nu a avut nicio legătură cu demersul făcut de şeful ISC în cazul lui Adrian Năstase, întrucât în ziua când Constantin Adrian Balaban-Grăjdan a emis actul respectiv el se afla în Afganistan.

“Acţiunea celui care a fost director general la ISC a fost o acţiune personală, pentru care am considerat normal să îl demit imediat din funcţie. (…) Domnul respectiv, din punctul meu de vedere, şi-a încălcat atribuţiile, motiv pentru care l-am eliberat din funcţie şi înţeleg că este cercetat, pentru a se stabili dacă are o altă răspundere decât cea administrativă, la care, de altfel, a şi fost supus deja”, a declarat vineri premierul Victor Ponta, răspunzând unei întrebări legate de demersul lui Adrian Balaban-Grăjan.

Întrebat dacă se consideră responsabil de demersul lui, având în vedere că el a semnat numirea acestuia la şefia ISC, Ponta a răspuns că nu crede că are de ce.

“Nu are rost să mă scuz de ceva ce nu cred că m-a acuzat cineva normal sau cineva de bun simţ. Marţi, când a emis acel act, probabil că vă amintiţi că eram în Afganistan. Dar, bun, eu vorbesc de oamenii raţionali, nu de cei de rea credinţă”, a explicat Ponta.

Şeful Executivului a precizat că şefia Inspectoratului este asigurată în prezent, cu mandate interimar, de “cel care conducea ISC înainte de schimbarea guvernului”.

Eurodeputatul PDL Monica Macovei l-a acuzat vineri pe premierul Victor Ponta că ar avea “o schemă cu premeditare pentru a scăpa USL-iştii de răspundere penală".

Primul-ministru, Victor Ponta, l-a demis joi sdimineaţă pe şeful Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, Constantin Adrian Balaban-Grăjdan.

"Începând de astăzi, domnul Balaban-Grăjdan nu va mai activa în această funcţie. Decizia a fost luată din cauza comportamentului şefului ISC, care a luat decizii fără să-l informeze pe Primul Ministru, deşi instituţia pe care o conduce se află în subordinea Primului Ministru", informează Executivul, într-un comunicat.

"În scurt timp, va fi asumată o nouă numire la conducerea acestui Inspectorat", mai informează sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor