Lavrov a făcut apel la ţările lumii să depună eforturi pentru "a proteja legile internaţionale"

Serghei Lavrov şi Bui Thanh Son
Serghei Lavrov şi Bui Thanh Son

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut apel la ţările lumii să depună eforturi pentru "a proteja legile internaţionale", deoarece "lumea evoluează într-un mod complicat".

Lavrov a vorbit în cadrul unei întâlniri cu omologul său vietnamez, Bui Thanh Son, miercuri, la Hanoi.

"Vietnamul este un partener cheie (al Rusiei) în ASEAN... iar relaţiile dintre cele două ţări se bazează pe istorie şi pe lupta lor comună pentru dreptate", a declarat Lavrov în cadrul întâlnirii, referindu-se la Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est, potrivit The Guardian.

Vietnamul şi Rusia au legături strânse care datează din epoca sovietică, iar Hanoi nu a condamnat până acum războiul brutal declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

Vizita lui Lavrov la Hanoi are loc în contextul în care cele două naţiuni marchează cea de-a zecea aniversare a "parteneriatului lor strategic cuprinzător".

Ministrul rus de Externe urmează să zboare mai departe în Indonezia pentru a participa la o reuniune a miniştrilor de Externe din G20 în această săptămână.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe