Laszlo Borbely: Vom înainta CSAT o strategie de securitate a mediului

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.
Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely. (www.gov.ro)
Epoch Times România
08.02.2012

Ministrul desemnat al Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, că speră ca până la sfârşitul lui februarie să finalizeze o strategie de securitate a mediului ce va fi trimisă spre adoptare CSAT.

“Până la sfârşitul lui februarie vrem să finalizăm strategia de securitate a mediului şi să o înaintăm în CSAT, o strategie de securitate a mediului pentru a înăspri aceste pedepse pentru cineva care atentează la mediul sănătos”, a declarat Laszlo Borbely în cadrul audierilor din comisiile de specialitate.

El a mai spus că există şi o strategie adoptată în 2010 de prevenire a inundaţiilor care trebuie pusă în aplicare prin construirea de diguri, poduri şi reîmpădurire, precizând că s-au alocat fonduri de la mediu pentru această strategie. În acest sens, Laszlo Borbey a spus că au avut loc discuţii cu autorităţile locale pentru a implementa strategia.

Ministrul desemnat la Mediului a mai afirmat că trebuie făcute investiţii “pentru a reduce emisiile de carbon”, precizând că vor fi continuate investiţiile şi în funcţie de bugetul de mediu.

Referitor la Roşia Montană, Laszlo Borbely a reiterat faptul că nu va da avizul de mediu dacă nu va fi convins că exploatările nu vor afecta mediul.

Ca şi în cazul altor miniştrii desemnaţi, Laszlo Borbely a primit o recomandare din partea membrilor comisiilor de specialitate, senatorii şi deputaţii puterii nereuşind să lucreze în cvorum pentru a da un aviz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor