Laszlo Borbely: O să mă întâlnesc cu premierul, dar nu ştiu despre ce este vorba în dosar

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, că a vorbit telefonic cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi că urmează să se întâlnească cu acesta, dar a subliniat faptul că nu ştie despre ce este vorba în dosarul în care este acuzat.
Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely. (www.gov.ro)
Epoch Times România
04.04.2012

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, că a vorbit telefonic cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi că urmează să se întâlnească cu acesta, dar a subliniat faptul că nu ştie despre ce este vorba în dosarul în care este acuzat.

"Am vorbit cu primul ministru şi sigur o să mă întâlnesc azi sau mâine cu dânsul", a spus Borbely.

Ministrul Mediului s-a arătat surprins de faptul că a trebuit să afle din presă de dosar.

"Mulţumesc că aţi venit la această conferinţă de presă convocată de mine, din păcate nu pentru a vă spune că vin din Sălaj, unde s-au semnat şase contracte de alimentare cu apă şi am discutat cu primarii problemele judeţului, ci dintr-un cu totul alt motiv. Acest motiv este următorul: astăzi (miercuri - n.r.) am aflat din presă că ar fi un dosar în care sunt acuzat. Şi în iulie, tot la Cluj, v-am spus ceea ce vă spun şi astăzi: o să vă spun mai multe detalii atunci când o să am acces la acest dosar şi când voi şti despre ce e vorba", a declarat Borbely.

El a adăugat că justiţia trebuie să-şi facă datoria.

"Justiţia trebuie să-şi facă datoria, pentru că ar fi foarte rău dacă am fi într-un stat în care justiţia nu e independentă. Şi, după cum ştiţi şi dumneavoastră ca şi mine, justiţia în România este independentă", a menţionat ministrul Mediului.

Procurorii DNA au sesizat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a solicita Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii necesare urmării penale faţă de Laszlo Borbely, deputat în Parlamentul României şi ministru al Mediului şi Pădurilor, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a convocat, miercuri, la Palatul Victoria, pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely, pentru a avea o discuţie de clarificare a situaţiei legate de avizul solicitat de procurori Camerei Deputaţilor, privind încuviinţarea urmăririi penale a ministrului, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu. Potrivit acestuia, premierul a avut miercuri discuţii şi cu vicepremierul Marko Bela, precum şi cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, abordând şi aspecte referitoare la situaţia lui Borbely.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor