Lasconi, atac dur la ÎPS Teodosie: "Reprezintă coloana rusă din România. Este o prezenţă toxică în societatea românească"

Elena Lasconi (Facebook)
Loredana Diacu
24.06.2024

Elena Lasconi, primar al oraşului Câmpulung Muscel, aspirantă la şefia USR şi la preşedinţia ţării, a lansat un atac dur la adresa ÎPS Teodosie care a afirmat că femeile abuzate psihologic de soţi "trebuie să-şi ducă crucea".

Nemulţumită de afirmaţia lui Teodosie, Lasconi transmite că acesta este o prezenţă toxică în societatea românească şi că reprezintă "coloana rusă din România."

"Niciun abuz nu trebuie tolerat!

Nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Iar asta e valabilă şi în relaţii de cuplu. Şi în relaţii de prietenie. Şi în business. Şi în politică. Şi peste tot.

Abuzul nu trebuie niciodată tolerat. Sfatul meu pentru orice persoană abuzată este să se depărteze de prezenţa toxică din viaţa ei.

O astfel de prezenţă toxică în societatea românească este şi ÎPS Teodosie, ce reprezintă coloana rusă din România. Astfel de declaraţii repetate tot mai des ne arată un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar şi de Dumnezeu. Ce trist!" scrie, pe Facebook, Lasconi.

Reamintim că, în cadrul unei emisiuni la Radio Dobrogea, răspunzând întrebărilor unei femei care s-a plâns că a fost abuzată psihologic de soţ, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a sfătuit-o pe aceasta "să îşi ducă crucea" şi să se roage ca Dumnezeu "să-i suplinească" bărbatului empatia.

"După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?", a întrebat femeia.

"Poate există şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu", a răspuns Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor