Lacul Văcăreşti poate deveni arie naturală protejată

Rovana Plumb
Rovana Plumb (Mihuţ Savu / Epoch Times)

În cadrul unei conferinţe de presă organizate în zona lacului Văcăreşti, Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a declarat marţi, că instituţia pe care o conduce va întreprinde toate demersurile legale pentru desemnarea acestui spaţiu drept arie naturală protejată.

“Economia verde înseamnă să obţinem bunăstare socială, reducând în acelaşi timp riscurile de mediu şi deficitul ecologic. Conservarea habitatelor naturale este parte esenţială a economiei verzi, în cadrul managementului sustenabil al terenurilor”, a subliniat ministrul Mediului şi Pădurilor.

“Zona Lacului Văcăreşti a fost recucerită de natură. Noi vrem să ne asigurăm că natura este repusă în drepturi, dar în acelaşi timp să reparăm şi să protejăm, pentru că acest loc să devină o destinaţie turistică a Bucureştiului şi a României”, a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor, care a precizat că are tot sprijinul autorităţilor de sector pentru dezvoltarea acestui proiect. În perioada imediat următoare va fi creat un grup de lucru cu participarea mai multor instituţii şi ONG-uri, ce vor stabili paşii de urmat, de la identificarea surselor de finanţare şi până la ecologizarea împrejurimilor şi realizarea amenajărilor urbane necesare valorificării turistice. Toate informaţiile legate de evoluţia proiectului vor fi comunicate public în mod transparent", a mai adăugat Rovana Plumb.

Data de 5 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Mediului în urma desfăşurării primei conferinţe a Naţiunilor Unite privind omul şi mediul înconjurător care a avut loc în Suedia, la Stockholm, în perioada 3-14 iunie 1972 şi care a reunit reprezentanţi din 113 ţări.