La Tiraspol şi-a început lucrările primul Centru Informaţional al Uniunii Europene

.
. (Peter Macdiarmid / Getty Images)

În baza Centrului informaţional de resurse "Casa Comună", recent, la Tiraspol şi-a început lucrările primul Centru Informaţional al Uniunii Europene din Transnistria. Organizatorii Centrului au comunicat pentru "Infotag" că scopul proiectului este de a oferi cetăţenilor accesul liber şi gratuit la toate informaţiile despre UE, precum şi despre ziarele oficiale, care sunt publicate în ţările comunităţii.

Centrul oferă acces liber la toate datele sale şi este deschis pentru toţi, inclusiv tineri, studenţi, specialişti din diferite domenii, oameni de afaceri. Reprezentantul delegaţiei UE în Moldova, Wicher Slagter, a declarat în cadrul ceremoniei de inaugurare a Centrului că, Transnistria trebuie să obţină informaţia despre UE direct din prima sursă.

"UE este una dintre cele mai importante pieţe de export, mulţi tineri din regiune ar dori să studieze în UE. De aceea, UE are o importanţă deosebită pentru Transnistria, care ar putea profita de Acordul de Asociere cu UE, parafat recent de Moldova", a spus diplomatul.

Potrivit spuselor sale, dacă Transnistria se va alătura Zonei de Liber Schimb RM-UE, atunci PIB-ul regiunii va creşte cu 5%, în caz contrar, începând cu anul 2015 se va confrunta cu taxele de import şi va pierde 5% din PIB. Coordonatorul Centrului a devenit directorul "Casei Comune", Dmitri Gavrilov.

Din 2007, în Moldova au fost deschise în jur de 10 centre informaţionale ale UE, inclusiv, la Chişinău, Bălţi, Cahul, Comrat, Soroca şi Ungheni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe