La Tallinn este discutat cursul reformelor din ţările "Parteneriatului Estic"

Orasul vechi, Tallinn, Estonia
Orasul vechi, Tallinn, Estonia (DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)

"Evoluţia reformelor în statele din cadrul Parteneriatului Estic". Astfel se numeşte seminarul care s-a deschis luni, la Tallinn (Estonia) în ajunul summitului de la Vilnius.

La acest seminar, Moldova este reprezentată de preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă, care va fi principalul vorbitor în cadrul "mesei rotunde" cu genericul "Potenţiale scenarii pentru Summitul Parteneriatului Estic şi implicaţiile acestora asupra viitoarei colaborări. Rolul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European".

Participanţii forumului sunt europarlamentari, preşedinţi ai comisiilor parlamentare ale Georgiei, Estoniei, Moldovei şi experţii internaţionali, care vor discuta pe parcursul a două zile subiecte ce se referă la evoluţiile democratice înregistrate în ţările din cadrul Parteneriatului Estic, perspectivele Summitului de la Vilnius pentru viitorul acestor ţări, relaţiile dintre UE şi Federaţia Rusă.

Seminarul este organizat de European Ideas Network, în parteneriat cu International Republican Institute (IRI) şi Institutul "Pro Patria", menţionează Infotag.