La împlinirea vârstei de 50 de ani, Michelle Obama se concentrează pe ultimii trei ani la Casa Albă

Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama.
Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama. (SAUL LOEB / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.01.2014

Zilele pline de stres ale soţului său, preşedintele american Barack Obama, au trecut. Fiicele ei au devenit mai independente. Michelle Obama, care va împlini 50 de ani vineri, a ajuns azi în punctul de a-şi imagina cum va fi viaţa sa după Casa Albă, scrie joi The Washington Post.

În prezent, Michelle, care şi-a început al şaselea an ca Primă Doamnă a SUA, a ajuns în armonie cu sine însăşi şi aşteaptă cu nerăbdare următorii trei ani, a declarat Valerie Jarrett, o veche prietenă şi consilieră a familiei Obama.

Într-un amplu interviu despre îmbătrânire, acordat celor de la People Magazine, Michelle Obama a mărturisit că 'se simte mai calmă, mai sigur, mai matură şi mai încrezătoare' azi decât atunci când era tânără.

Întrebată ce crede despre chirurgia plastică şi Botox, Prima Doamnă a admis că este deschisă în privinţa acestui subiect. 'Femeile ar trebui să aibă libertatea de a face tot ceea ce simt că trebuie să facă pentru a se simţi bine în ceea ce le priveşte. Chiar dacă acum nu m-aş vedea luând-o pe acest drum, am învăţat şi că niciodată nu trebuie să spui 'nu' ', a explicat Michelle.

De asemenea, ea a recunoscut că aşteaptă cu nerăbdare să călătorească în locuri noi şi - atunci când va înainta în vârstă - să devină o bunică implicată, preluând atitudinea deschisă a mamei sale. 'Vorbeşte ceea ce crede. Face exact ceea ce vrea să facă în fiecare zi, fără să se scuze. Eu nu am ajuns încă acolo, dar aştept cu nerăbdare', a mărturisit Michelle, referindu-se la mama sa.

După realegerea soţului său în funcţia de preşedinte, Michelle Obama şi consilierii săi au petrecut săptămâni întregi planificând care vor fi priorităţile Primei Doamne pentru al doilea mandat. Dincolo de sprijinirea familiilor militarilor şi promovarea sănătăţii şi a exerciţiilor fizice, Michelle a decis să se concentreze pe încurajarea mai multor tineri să se înscrie la colegiu.

După o vacanţă de Crăciun extinsă în Hawaii, alături de familia sa, şi o săptămână în plus, petrecută alături de prietene, cum ar fi Oprah Winfrey şi Gayle King, la casa lui Winfrey din Maui, Michelle a revenit la Washington şi s-a concentrat pe iniţiativa sa în domeniul educaţiei.

Jarrett a adăugat că Michelle se dedică la fel de mult fiicelor sale ca atunci când familia s-a mutat în Casa Albă în 2009. În condiţiile în care Malia şi Sasha au acum 15 ani, respectiv 12 ani, Michelle crede că gestionarea independenţei acestora este o sarcină consumatoare de timp. Ambele fete au telefoane mobile şi, la fel ca mulţi părinţi, Prima Doamnă îşi aminteşte cu regret de vremea când prietenii fetelor trebuiau să sune pe telefonul fix şi să vorbească mai întâi cu părinţii. Michelle Obama este totodată responsabilă pentru coordonarea activităţilor şi programelor fiicelor ei, despre care susţin de asemenea că îi ocupă o mulţime de timp.

'Michelle îşi ia responsabilitatea de mamă foarte în serios', explică Jarrett. 'Ea şi preşedintele glumesc cum, deşi fetele lor au crescut şi au o viaţă socială mai plină, tot au nevoie de mama lor', adaugă ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor