La Euro 2012, echipa Spaniei a devenit legendă (revista presei)

Selecţionata Spaniei a câştigat finala Cupei Europene la fotbal în faţa Italiei, cu 4-0
Epoch Times România
02.07.2012


Selecţionata Spaniei a câştigat finala Cupei Europene la fotbal în faţa Italiei, cu 4-0, şi cotidienele spaniole de luni nu ezită să plaseze această ştire pe toate primele pagini ale ediţiilor tipărite, cu atât mai mult cu cât jucătorii acestei generaţii de fotbalişti au reuşit ceea ce nu au mai reuşit vreodată alţii, şi s-au transformat în legendă: al treilea titlu consecutiv, după câştigarea campionatelor din 2008 (European) şi 2010 (Mondial).

Spania câştigă a treia coroană, anunţă cotidianul El Pais, şi arată că victoria de la Campionatul European a transformat echipa spaniolă în legendă. La Roja a câştigat trei campionate consecutive, pentru prima oară în istoria mondială a fotbalului, după ce a învins Italia cu golurile lui Silva, Alba, Torres şi Mata în finala de la Kiev.

Ceea ce nimeni nu a mai reuşit vreodată, consemnează la rândul său cotidianul El Mundo: numai a ajunge în finală, după victoria consecutivă a Cupelor europeană din Austria şi Elveţia, respectiv mondială Africa de Sud, ar fi fost un succes. Cotidianul spaniol scrie că Spania a schimbat lumea, de vreme ce succesele echipei naţionale de fotbal au făcut ca şi alte selecţionate să adopte tehnici similare de joc.

Spania invincibilă - titrează cotidianul ABC pe întreaga primă pagină a ediţiei de luni. Spania este o legendă a fotbalului mondial, mai scrie cotidianul menţionat, şi apreciază cum campioana a câştigat al treilea titlu internaţional şi s-a dovedit teribilă în faţa selecţionatei Italiei, care a sfârşit ca o jucărie stricată.

Spania, Spania, Spania - este titlul mare al cotidianului La Razon, tot pe prima pagină, în ritmul scandărilor fanilor care au îmbrăţişat această nouă victorie. Cotidianul menţionat scrie că selecţionata de fotbal face istorie după ce câştigă a treia coroană, învingând Italia şi câştigând din nou Cupa Euro.

Cotidianul catalan El Periodico marchează de asemenea momentul, şi arată că Spania înnoieşte în faţa Italiei titlul de campioană a Europei cu un joc spectaculos în cel mai pur stil Barca, şi reuşeşte a treia victorie istorică. Al treilea titlu inedit din istorie, cu nuanţele Barça, comentează cotidianul menţionat, şi arată cum La Roja a distrus Italia cu un joc de vis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor