Kremlinul vrea să bage spaima în ruşi. Tribunal din Moscova ordonă arestarea unui blogger pentru "discreditarea" armatei ruse

Poliţiştii ruşi bat protestatatri anti-război.
Poliţiştii ruşi bat protestatatri anti-război.

Un tribunal de la Moscova a decis, marţi, arestarea bloggerului rus Mihail Nake, acesta fiind acuzat că a discreditat armata rusă şi ofensiva acesteia în Ucraina, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, bărbatul, care găzduieşte un blog pe YouTube în afara Rusiei, cu peste 700.000 de abonaţi, este acuzat că a difuzat informaţii false despre forţele armate ruse, potrivit tribunalului Basmani din Moscova, care a dispus reţinerea sa.

Această infracţiune, pasibilă de până la 15 ani închisoare, a fost introdusă în legislaţia rusă imediat după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat ofensiva împotriva Ucrainei, pe 24 februarie.

Este interzisă, în special, folosirea termenilor „război” sau „invazie” în legătură cu ofensiva rusă sau acuzarea armatei de crime de război.

Numeroşi opozanţi ai regimului de la Moscova, însă şi simpli internauţi critici la adresa războiului din Ucraina, fac obiectul unor urmăriri penale de acest gen sau au fost încarceraţi, precum opozantul Vladimir Kara-Murza sau artista Alexandra Skocilenko. Mai trebuie precizat că forţele de ordine din Rusia au ridicat din stradă cetăţeni doar pentru afişarea unei coli albe sau pe care erau scrise doar asteriscuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe